31 Aralık 2019 Salı

Türkiye’de son 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü yıl 2019

Türkiye’de 2019 yılında 400’den fazla kadın öldürüldü. Bu, son 10 yılın en yüksek rakamı… Son 10 yılda öldürülen kadınların sayısı 3 bine yaklaştı.

BOLD – Kadın cinayetleri durdurulamıyor. Nüfusa oranla en fazla kadın cinayetleri Asya ve Afrika’da görülüyor. Asya’da bir yılda öldürülen kadın sayısı tam 20 bin. İkinci sırada 19 bin ile Afrika var. Amerika kıtasında 8 bin, Avrupa’da 3 bin ve Avustralya’da ise 300 kadın, cinayete kurban gitti.

BBC’den Berza Şimşek’in haberine göre Türkiye ise bir rekora imza attı. 2019’da öldürülen kadınların sayısı 400’ü geçti. Bu, son 10 yıldaki en yüksek rakam. Son 10 yılda öldürülen kadınların sayısı 3 bine yaklaştı, yüzlerce çocuk annesiz kaldı.

Emine Bulut, Fatma Şengül, Rabia Tümkaya 2019’da Türkiye’de öldürülen kadınlardan sadece üçü. Rabia Tümkaya ve Emine Bulut eski eşleri, Fatma Şengül ise iş arkadaşı tarafından öldürüldü.

KİMSEYE BOYUN EĞMEDİLER

Emine, 1981 yılında Yozgat’ta doğdu. Büyürken kardeşlerine hem abla, hem de anne oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra bir yandan üniversite okudu, bir yandan da çalışıp, çocuğuna baktı. Annesinin deyimiyle, kimseye boyun eğmedi.

Fatma eşi ölüp, 3 çocukla baş başa kaldığında henüz 31 yaşındaydı. Çocuklarına bakabilmek için iki işte birden çalıştı. Kanser bile kahkahalarını yok edemedi. Arkadaşlarının ifadesiyle o girmeden odaya kahkahası girerdi.

Rabia evlenip hamile kalınca, okulu bıraktı. Evlendiğinde 17 yaşındaydı. Annesine göre altın kalpliydi, herkese güvenirdi. Eski eşi çocuğu göstermek için eve geleceğini söylediğinde, ona da inandı.

Çarpıcı işsizlik raporu: En az 45 işsiz intiharı seçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder