2 Ocak 2020 Perşembe

Demirtaş: Türkiye hiç kimseyle masaya oturamayacak kadar yalnızlaştı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin uygulanan yanlış politikalar nedeniyle iyice yalnızlaştığına dikkat çekerek, bu nedenle AKP Hükumeti’nin hiç kimseyle masaya oturamadığının altını çizdi.

BOLD – Üç yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Meclis’in gündemine gelecek olan Libya tezkeresinin ülkenin yararına olmayacağını söyledi.

TAM BİR ÇARESİZLİK İÇİNDELER

Yazılı olarak A3 haberin sorularını yanıtlayan Demirtaş, AKP’nin dış politikasının askerileştiğine vurgu yaptı. Artık hükumetin hiç kimseyle masaya oturamadığını belirten Demirtaş, “Neden herkes Türkiye’yi dışarıda tutmaya çalışıyor? Bunu ‘Türk düşmanlığı’ ile açıklamaya çalışan hükumet yalan söylüyor. AKP’nin içeride ve dışarıda uyguladığı politikalar Türkiye’yi yalnızlaştırmıştır. O nedenle tam bir çaresizlik içindeler” dedi.

ASKER GÖNDERMEK TÜRKİYE’NİN YARARINA OLMAZ

Libya’ya asker gönderilmesinin Türkiye’nin yararına olmayacağını söyleyen Demirtaş, “İç politikada sürekli milliyetçi, şoven duygulara yaslanabilmek için ülkeyi savaştan savaşa sürükleme politikalarıdır. Bir başka nedense oradaki İhvancı hükumeti kurtarmaktır. Doğru olan, Libya’ya veya başka yerlere askeri müdahale değil, güçlü diplomatik ilişkilerle sorunları çözmeye çalışmaktır. Umarım parlamento tezkereyi reddeder” dedi.

Ünal Karaman’dan kendisine hesap soran Berat Albayrak’a tokat gibi cevap: “Biz sana ekonomi niye kötü diye soruyor muyuz?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder