3 Ocak 2020 Cuma

Vida’ya yapılan penaltı, Diaby’nin pozisyonu kırmızı

MHK başkan yardımcısı Oğuz Sarvan, Denizlispor maçında Diaby’e yapılan hareketin kırmızı olduğunu söyledi. Serdar Aziz’in Vida’ya sarılarak düşürmesine ise penaltı kararı verilmesi gerektiğini kaydetti.

BOLD – Merkez Hakem Kurulu(MHK) ligin ilk yarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Süper Lig’in 11. Haftasında Beşiktaş’ın Denizlispor ile oynadığı karşılaşmada Sackey’in Diaby’ye yaptığı faul sonrası gösterilen sarı kartı yorumladı. MHK Başkan Vekili Oğuz Sarvan, pozisyonu 67 hakem ve gözlemciye sorduklarını söyledi.

1 KİŞİ DIŞINDA HEPSİ KIRMIZI DEDİ

Oğuz Sarvan 67 hakem ve gözlemciye pozisyonu sorduklarını ve sadece 1 gözlemcinin sarı kart kararının doğru olduğunu işaretlediğini kaydetti. Sarvan, “Beşiktaş ile Denizlispor arasında ciddi faullü bir pozisyon vardı. Bu olayda VAR müdahalesi olmadı. Bunu hakem ve gözlemcilere formla sorduğumuzda yanıtlar aldık. 67 kişi katılmış. Bunlardan 1 tane gözlemci sarı kart demiş, diğerleri kırmızı kart demiş” ifadelerini kullandı.

VİDA’NIN POZİSYONU PENALTI

Oğuz Sarvan, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Serdar Aziz ile Vida arasında yaşanan ve siyah-beyazlı takımın penaltı beklediği pozisyon için “VAR hakemi Serdar Aziz – Vida pozisyonunda hakeme ne gördüğünü soruyor. Hakem ikili mücadele diyor. Standart bir konuşma olmuş. Hakemlerle aynı görüşte değiliz ama art niyetli bir şey yok” dedi. Beşiktaş camiası ise bu pozisyonda VAR’ın pozisyonu incelem çağrısında bulunması gerektiğini düşünüyor. Şayet VAR hakemi incelemeye davet etse karar penaltı olarak değişecekti. Hakemler inceleme sonrasında kararlarını değiştirince puanları düşüyor. Derbi maç sonrası Cüneyt Çakır ve var hakemi dinlendirilmişti.

HER HAFTA HAKEMLERE 5 SORU GELİYOR

Standart kararlar verilmesi için çalıştıklarını belirten Oğuz Sarvan “Her hafta hakemlere Perşembe günü form gidiyor. 5 tane soru geliyor. O gün akşama kadar gönderiliyor. Hem kendilerine hem de hakem kurullarına iletiliyor. Hakemlerin sürekli olarak güncel kalmasını sağlıyoruz. Bunu eğitim amaçlı kullanıyoruz. Sorunları gidermek ve standardı sağlamak adına bize ışık tutuyor. Her bir gözlemci ve hakemin verdiği kararlar genelle ne kadar uyum içinde? Bunu görüyoruz. Standart kararlar verilmesi için uğraş veriyoruz” şeklinde konuştu.

Oğuz Sarvan, her takımın adalet istediğini belirtirken “Hakem hatalarından şikayet etmeyen kulüp yok. Bu puanı hakem arkadaşlar eve götürmüyor. Herkes adil yönetim istediğini söylüyor, o puan nereye gittiyse o kişiler de konuşsun” ifadelerini kullandı.

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder