2 Ocak 2020 Perşembe

Fenerbahçe’de mecburi satış, 6 oyuncu listede

Finansal olarak 142 milyon liralık (21.3 milyon euro) açığı bulunan Fenerbahçe, yeni transfer için satış yapmak zorunda. Sarı-Lacivertli kulüp 6 oyuncuyu satışa çıkararak kaynak oluşturacak.

BOLD – Finansal Fair Play(FFP) Süper Lig’deki tüm kulüpleri zorladığı gibi Fenerbahçe’yi de sıkıştırıyor. TFF’nin limitler konusunda değişiklik kararından vazgeçmesi ve FFP zorlayıcılığı Sarı-Lacivertlileri sıkıntıya sokuyor. Yeni düzenlemesinin ardından harcama sınırlarını aşan Fenerbahçe’de kurtuluş formülü ise eldeki bazı oyuncuları satmak. Devre arası ile birlikte bu isimlerde şekillenmeye başladı. Bugün itibariyle 142 milyon TL (21.3 milyon Euro) açığı bulunan Sarı-Lacivertliler, satabileceği futbolculara öncelik verdi. Bazı kulüplerden teklif alan Jailson, listenin başında yer alıyor.

LİSTEDE YER ALAN İSİMLER

Fenerbahçe hem satıştan hem de futbolcuya ödeyeceği yıllık ücretten kurtularak kasaya girdi sağlayacak. Yönetim, Jailson’un yanı sıra Mehmet Ekici, Alper, Rami, Mevlüt ve Zajc’a gelecek tekliflere açık. Yönetimin en büyük hedefi ise bu oyunculardan toplam 20 milyon euro’luk bir kaynak yaratmak. Bu hedefe ulaşılmasının bir diğer yolu ise Ozan Tufan ve Vedat Muriqi’in satışı. Geçen hafta sözleşmesi yenilenen Ozan’ın serbest kalma bedeli ve Muriqi’in bonservis değeri 20 milyon euro. Ancak bu iki futbolcudan birinin gönderilmesi Şampiyonluk konusunda Sarı-Lacivertli takımın büyük yara alması anlamına da geliyor.

COMOLLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Başkan Ali Koç’un Damien Comolli’ye bu konu hakkındaki görüşlerini ilettiği ve Fransız sportif direktörün Avrupa’nın önde gelen kulüpleriyle temasa geçeceği belirtildi. Öte yandan kulübün açıkladığı 65.1 milyon euro’luk harcamada menajer giderleri dahil değil. Bu durum ayrıca Fenerbahçe için ayrı bir sıkıntı oluşturuyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder