4 Ocak 2020 Cumartesi

“Müebbet verilen 70 Hava Harp Okulu öğrencisi 15 Temmuz gecesi otobüsten bile inmedi”

70 Hava Harp Okulu öğrencisinin davasını takip eden avukat Oğuz Kağıtçı, mahkemenin müebbet verdiği öğrencilerin 15 Temmuz günü zorla okuldan çıkarıldığını ve otobüsten bile inmediklerini açıkladı.

BOLD 15 Temmuz’a ilişkin davada müebbet hapis cezası alan 70 hava harp okulu öğrencisinin davasını takip eden avukat Oğuz Kağıtçı, mahkemenin tatmin edici bir karar yazmadığını söyledi.

ÖĞRENCİLER ARAÇTAN DAHİ İNMEMİŞ

Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Kağıtçı’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Başlarında rütbeli komutanlarla kamptan çıkarılan bu 70 öğrencinin tamamı müebbet hapis cezası aldı. 70 öğrencinin durdurulduğu yerde ölen yok. Dosyada hiçbir şikayetçi yok. Bir arabanın camı dahi kırılmamış. Öğrenciler arabadan dahi inmemişler.

SİLAH VERİLEREK OKULDAN ÇIKARILMIŞLAR

Öğrenciler rutin bir program için 13 Temmuz’da Yalova’ya götürülüyor. Saat 10:30 gibi bir alarm veriliyor. Her şey normal giderken öğrencilere komutanları tarafından silahları verilip, ‘Bir terör saldırısı var. Sizi Yeşilköy’deki hava harp okuluna götürüyoruz’ denilerek saat 11:30 gibi okuldan çıkarılıyor.

BAŞKA OKULA GÖTÜRÜLDÜKLERİ SÖYLENMİŞ

Öğrencilerle birlikte giden komutanların darbeden haberlerinin olup olmadığını bilmiyoruz. Başındaki yüzbaşı darbeyi biliyor da olabilir, bilmiyor da olabilir. O gün kampta nöbetçi olan subay mahkemede tanıklık yaptı. Nöbetçi subay ifadesinde, ‘Öğrencileri koşuştururken görünce nereye gittiklerini sorduğumda, öğrenciler kendisine terör saldırısı olduğunu, okullarına götürüldüklerini söylediler’ diyor.

TSK: TATBİKAT VAR DENİLEREK OKULDAN ÇIKARILMIŞLAR

Kamptan çıkarıldıklarında ellerinde telefonları yok. Saat 11:30. Daha Türkiye’de darbenin olup olmadığı belli değil. Savcılık Hava Kuvvetleri Komutanlığına çocukların okuldan nasıl çıkarıldığını soruyor. TSK’ya bağlı komutanlar bir rapor hazırlıyor. 14 Kasım 2016 tarihinde raporu dosyaya gönderiyorlar. Raporda öğrencilerin tatbikat var denilerek okuldan çıkarıldığı yazıyor.

OTOBÜSÜN KAPILARI DAHİ AÇILMAMIŞ

İstanbul’da öğrenciler okula geldiğini zannediyorlar. Yakacık bölgesinde Molla Gürani viyadüğünün orada trafiğin sıkışması dolayısıyla otobüsler duruyor. Öğrenciler otobüsten çıkmıyorlar. Sabah 8’e kadar polisin kendilerini gelip almasını bekliyor. Otobüsün kapıları dahi açılmıyor. Eylemde bulunmuyorlar.

BEKLENMEDİK ŞEKİLDE MÜEBBET VERİLDİ

Sabah 2-3 tane polis gelip elinde G-3 silahı bulunan 70 askeri öğrenciyi hiçbir mukavemet olmadan gelip alıyor. Polislerin de bu yönde ifadesi var. Arkasından bu çocuklar yaklaşık 6 ay sonra çıkartıldıkları mahkemede tahliye edildiler. Sonraki süreçte mahkeme başkanı, heyet değişti. Geçen ay aynı mahkeme yakalama kararı çıkarttı. Bu duruşmanın sonunda da hiç beklemediğimiz bir şekilde müebbet hapis cezası verildi.”

“Kayıp yakınları bulunana ve suçlular cezalandırılana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder