4 Ocak 2020 Cumartesi

Süleyman Soylu: 5,8’lik deprem ciddi prova fırsatı verdi

2019’u afetlere hazırlık yılı ilan ettiklerini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5,8’lik İstanbul depreminin ciddi prova fırsatı verdiğini söyledi.

BOLD – İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde düzenlenen Deprem Koordinasyon Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uzmanların yıllardır yaptığı uyarılara rağmen önlemlerde şimdiye kadar geç kalındığı söylemini destekleyecek ifadeler kullandı.

EYVAH PARA ETMEZ

5,8’lik son depremin kendilerine prova fırsatı verdiğini ifade eden Soylu, “En son depremde yaşadığımız aksaklıklarımızı, eksikliklerimizi, hangi konularda aksadığımız hangi konularda hemen müdahale ettiğimizi hep birlikte görebildik, tecrübe edebildik ve ona göre de tedbirlerimizi alabildik. Şu an hazırlıklarını, tatbikatlarını yaptığımız depremle karşı karşıya kalırsak, şunu ifade etmeliyim ki ‘eyvah’ para etmez” diye konuştu.

GÜVENİ ÜST NOKTAYA ÇIKARMALIYIZ

Vatandaşı koruma yükümlülüğünün üzerlerinde bulunduğu kabul eden Süleyman Soylu, “Yapmamız gereken, tıkır tıkır çalışan bir sistemi vatandaşımızla karşı karşıya bırakabilmek. Bunu yaparsak devlet-millet arasındaki güven unsurunu en üst noktaya çıkarırız. Bunu da çıkarmak zorundayız” dedi.

SAHA VE MASA BAŞI TATBİKAT

Bakan Soylu’nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

– Bildiğiniz gibi 2019’u afetlere hazırlık yılı ilan ettik ve bunu 2020’ye de sarkacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

– Bu yaklaşımdan herhangi bir gevşememiz söz konusu değildir. Özellikle 5.8’lik İstanbul depremi, bize ciddi bir prova fırsatı vermiştir. Bunun haricinde ülke genelinde AFAD başkanlığımızın koordinesinde afet tatbikatları yapıyoruz. 2019’da il düzeyinde 88, 15 bölgesel ve bir de ulusal olmak üzere saha ve masa başı tatbikat gerçekleştirildi.

– Bu yıl afetin eğitimi konusunda bir sıçrama yılı da olacak. Bu konuda eğitim dairemiz de gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor.

ÖNCE FARKINDALIK SONRA TEDBİR

– İlk önce bir farkındalık oluşturacağız, onu eğitimle bütünleştireceğiz sonra bunu birleştirdikten sonra da hangi tedbirleri alacağımızın inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz

– Elbette ki birey olarak da üzerimize düşen, yapmamız gereken işler var. Buradan tüm vatandaşlarımıza çağrımız şudur ki, binalarımızın sağlamlığını kontrol etmekten, içindeki eşyaların sabitlenmesine kadar alabileceğimiz tüm tedbirleri gözden geçirmek durumundayız.

Sarılma cezası alan öğretmenler: İğrenç iftiralarla boğuşuyoruz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder