4 Ocak 2020 Cumartesi

THY’de ağır mesai iddiası: 1 yılda yaklaşık 55 personel bayıldı

Çalışanlarının haklarının gasp edildiğine dair tartışmalar sürerken, THY uçaklarında 2017-2018 aralığında yaklaşık 55 kabin memurunun çalışma şartları nedeniyle bayıldığı ortaya çıktı.

BOLD Hava-İş, Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının karşılaştığı problemlere ilişkin bir açıklama yayımladı. Çalışanların bağlı olduğu tek yetkili sendika olan Hava-İş’in açıklamasında, “kabinden ve kokpitten birçok arkadaşımızın kronik rahatsızlıklara yakalandığını ve bazılarının da lisanslarının kaybettiklerini üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayız” ifadeleri yer aldı.

AİDİYET DUYGUSUNU YOK EDEN UYGULAMA

Metinde uzmanlaşma eğitimlerinden de, “3 kuruş kazanmak uğruna aidiyet duygusunu yok eden uygulama” diye bahsedildi. Hava-İş bu uygulamayla kabin ekibi üyelerinin yarı maaşlarının “gasp edildiğini” iddia etti.

STANDART HAREKET USULLERİ TAM UYGULANMALI

Sendika tarafından, “Şu an neredeyse tamamen yok edilmeye çalışılan TİS ile kazanılmış sendikal hakların muhafazası ve arkadaşlarımızın emniyetle görevlerini yaparak olabilecek muhtemel kazaların önüne geçebilmek adına, bugünden itibaren şirket genel müdürünün de 2017 yılında uygulanmasını istediği S.O.P’un (Standart Hareket Usulleri) sizler tarafından TAM ve EKSİKSİZ bir şekilde hassasiyetle uygulanmasını rica ediyoruz” talebinde bulunuldu.

1400 CİVARI KAPTAN AYRILMAK ZORUNDA BIRAKILDI

Hava-İş’in açıklamasında şu iddia da yer aldı, “Göreve geldikleri ilk günden bugüne 1400 civarı Kaptanın nasıl bu şirketten ayrılmak zorunda bırakıldığını, bu kaptanların yetişmesi için harcanan milyonlarca doların nasıl çöpe atıldığını veya orta doğu şirketlerine altın tepside sunulduğunu sorgulamaları daha doğru olur. Sadece kaybedilen para mı? Asla. Aslında kaybedilen Ülkemizin geleceği…”

İranlı General Kasım Süleymani’nin gizli toplantıları deşifre oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder