1 Ocak 2020 Çarşamba

Kar Festivali’ne ‘Gezi’ ayarı

Gezi eylemlerini destekleyen Rizeli sanatçı Selçuk Balcı’nın isminin de yer aldığı afişlerden rahatsız olan Valilik, programın destek verebilecekleri şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

BOLD – Rize’nin Çamlıhemşin İlçesinde 24-26 Ocak tarihlerinde düzenlenecek “Çamlıhemşin Ayder Kar Festivali”ne aralarında Rizeli Selçuk Balcı’nın da bulunduğu 8 sanatçı davet edildi. Program için afişler hazırlandı ve şehrin her yerine asıldı. Düzenlenen afişlerde, festivale destek verenlerin isimleri arasında Rize Valiliğinin logosu da yer aldı. Reklam afişinde destek veren kurum ve kuruluşlar arasında Rize Valiliği logosunun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rize İl Genel Meclisi, Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediyesi’nin de logolarına yer verilmişti.

SELÇUK BALCI İSMİ RAHATSIZ ETTİ

Ama valilik logosunun, Gezi Parkı olaylarında eylemcilere destek veren sanatçı Selçuk Balcı ile aynı afişte yer almaktan rahatsız oldu.

MEVCUT ŞEKLİYLE İZNİMİZ VE DESTEĞİMİZ YOKTUR

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklama ile festivale mevcut şekliyle bir desteği olmadığı bildirildi. Vali Kemal Çeber, “Rize Valiliği olarak böyle bir programa hiçbir desteğimiz olmadığı gibi iznimiz de yoktur. İlgili reklam afişinde de Valiliğin destek verdiğine dair kullanılan logo bilgimiz dışında kullanılmış olup gerekli inceleme yapılmaktadır.” dedi. Çeber, programın destek verebilecekleri şekilde düzenlenmesi halinde festivale destek verebileceklerini kaydetti.

TOKATLI VALİ RİZELİ SANATÇIYI RİZE’DE İSTEMİYOR

Yaşanan olayların ardında gerginliği önlemek isteyen organize komitesi, Gezi Parkı eylemcilerine destek veren sanatçılar arasında yer aldığı için, Vali Çeber tarafından istenmeyen, Selçuk Balcı’yı programdan çıkardı. Olay sosyal medyada da gündem oldu. Tokalı Olan Vali Kemal Çeber’in, Rizeli sanatçı Selçuk Balcı’nın memleketindeki festivalde sahneye çıkmasını engellemesi tepki topladı.

TÜİK’te Davutoğlu, rahatsızlığı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder