4 Ocak 2020 Cumartesi

MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen: “Beyrut’tan arayıp ailemle tehdit ettiler”

Eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn’un Lübnan’a kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen, tehdit edildiğini söyledi.

BOLD – Ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan Lübnan’a, İstanbul üzerinden kaçan eski Nissan ve Renault CEO’su Carlos Ghosn’un firarıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Tutuklanan isimlerden MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen ifadesinde, ailesiyle tehdit edildiğini dile getirdi.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI SUÇUNDAN

Ghosn’un Japonya’dan Lübnan’a İstanbul üzerinden kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle, MNG Jet Ticaret Operasyon Müdürü Okan Kösemen, pilotlar N.P, Ö.B.B., S.K., B.K.S ve yer hizmetleri şirketinde çalışan F.K ile İ.M.H. önceki gün gözaltına alındı. F.K. ile İ.M.H. dün akşam serbest bırakıldı. Diğer 5 kişi ise ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan tutuklandı.

KİM OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Okan Kösemen ifadesinde, Beyrut’tan daha önce tanıdığı bir kişinin kendisini arayarak, uluslararası önem arz eden bir iş olduğunu, yardım etmemesi durumunda çocuğuna ve eşine zarar vereceklerini söyleyip kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Kösemen’in “Korktum. Havaalanına getirilen kişiyi jetten alıp diğer jete götürdüm. Kim olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

KAYITLARDA OYNADIM İTİRAFI

MNG Jet Genel Müdürü Can Şaşmaz ise yaptığı açıklamada, sorgulanan bir şirket çalışanının kayıtlarla oynadığını itiraf ettiğini söyledi.

THY’de ağır mesai iddiası: 1 yılda yaklaşık 55 personel bayıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder