15 Ekim 2020 Perşembe

1079 gündür tutuklu olan Kavala için özgürlük çağrısı

İş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için sivil toplum örgütlerinden çağrı geldi. Tutukluluk kararının hukuki değil siyasi olduğunu ileri süren İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

BOLD – Yaklaşık 3 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala hakkındaki yeni iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmiş ve Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Kavala’nın serbest kalması için bir girişim de İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı’ndan geldi.

TUTUKLULUK KARARINA “SİYASİ” ELEŞTİRİSİ

Yapılan açıklamada, Kavala hakkında dava açılmasını sağlayacak herhangi bir delil olmadığı belirtildi. Son iddianameye Osman Kavala’yı cezaevinde tutmanın hukukun gerekliliği değil, siyasi bir karar olduğunun yansıdığı vurgulandı.

Kavala’nın üzerine atılı suçlardan beraat edeceği iddia edilen açıklamada “İddianamede sıralanan faaliyetlerin tümü, sivil toplum çalışmaları çerçevesinde yürütülen yasal, meşru ve insan haklarının kullanılması niteliğinde faaliyetlerken, Osman Kavala hukuka, akla, mantığa ve vicdana aykırı bir şekilde bu faaliyetler suç fiili kabul edilerek cezaevinde tutuluyor.” ifadeleri kullanıldı.

DAHA ÖNCE 2 BERAAT VE AİHM KARARI VAR

Açıklamada ayrıca Kavala’nın daha önce yargılandığı davadan beraat ettiği ve AİHM’nin de hak ihlali kararı verdiği hatırlatılarak “Gezi protestolarını finanse etmek ve bu suretle ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçlamalarıyla yargılanmış ve 18 Şubat 2020’de beraat etmiş olan Osman Kavala, tutuklululuğunun derhal sonlandırılmasına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen yaklaşık 3 yıldır cezaevinde tutuluyor” denildi.

Osman Kavala: Somut delil yok, iddianame keyfi ve yasa dışı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder