13 Ekim 2020 Salı

Türk malı boykotuna Fas da katıldı

İslam ülkelerinin AKP hükumetine yönelik tepkileri Türkiye nefretine dönüşüyor. Suudi Arabistan’ın başlattığı Türk malları boykotuna Fas da katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri de koronavirüsü bahane ederek Türk çalışanları işten çıkarıp ülkelerine gönderiyor.

BOLD – Türkiye’ye karşı bölgedeki siyasi cepheleşme giderek topyekun bir ekonomik boykota dönüşüyor. Fas, Türkiye’den 1200 ürüne yüzde 90 ek vergi getirdi. Emirliklerin Türkiye’ye uçuş boykotu sürüyor.

HÜKUMET BOYKOTU İZLEMEKLE YETİNİYOR

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre Suudi Arabistan’ın DTÖ’de dava açılmaması için gizli olarak sürdürdüğü Türkiye boykotu, dünya moda devlerinin Türkiye üretimlerini de riske etmeye başladı. FT’de yer alan habere göre İspanyol Mango, Türkiye’deki üreticilerine bir e-mail göndererek “Suudi Arabistan’a Türkiye’den gönderilen mallarda yaşanan gümrük gecikmeleri üzerine alternatifler üzerinde çalışıldığını” bildirdi. Türk iş dünyası liderleri geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a gümrüklerde Türk ürünlerine zorluk çıkarılmaması çağrısında bulunmuştu. Hükumetten boykotla ile ilgili henüz yapılmış bir açıklama yok.

TÜRKİYE BOYKOTU GİDEREK BÜYÜYOR

Türkiye’ye yönelik ekonomik boykota son olarak Fas da katıldı. Türkiye ile var olan serbest ticaret anlaşmasını (STA) değiştirerek 1200 üründe yüzde 90’a ulaşan ek vergiler getirdi. Ek vergiler özellikle tekstil, deri ve otomotiv ürünlerinde geçerli olacak. Birleşik Arap Emirlikleri’nde korona nedeniyle yapılan işten çıkarmalarda Türk çalışanlara ‘öncelik verildiği’ iddia ediliyor. Dubai, Avrupa’da 2. dalgayı yaşayan ülkelerle dahi uçuşları yeniden başlatırken korona virüsü bahane edilerek İstanbul ile havayolu trafiğini bir türlü yeniden açmıyor.

Helikopterden atılmayı ortaya çıkardıkları için tutuklanan kadın gazetecilere cezaevinde işkence

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder