16 Ekim 2020 Cuma

Bir hukuk skandalı daha: Seçim Kurulu mahkemeyi tanımadı

İzmir Barosu’nun genel kurulunun İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ertelenmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı veren  İzmir 1. İdare Mahkemesinin hükmünü İzmir Konak 1. İlçe Seçim Kurulu tanımadı.

BOLD – İzmir Konak 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, İzmir Barosu’nun bu hafta sonu yapılacak genel kurul ve seçiminin yürütülmesi, gözetimi başvurusunu reddetti.

İzmir Konak 1. İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararda, “Erteleme kararı verilen bir genel kurula ait seçim iş ve işlemlerinde tüm üyelere yeniden ulaşmak ve kısa süre içerisinde duyuru yapmak hem yasal hem de uygulama yönünden mümkün olmadığından, 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 84. ve Ek 3. maddesinde aranan koşullar yeniden yerine getirilmediği sürece erteleme kararı verilen bir seçimin kaldığı yerden işlemlerinin devamına yasal olanak bulunmamaktadır. Yukarıda belirtilen gerekçeler doğrultusunda İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nun 18.10.2020 tarihinde yapılması yönündeki taleplerin reddine karar vermek gerekmiştir” denildi.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, İzmir Barosu’nun genel kurulun ertelenmesi kararıyla ilgili açtığı yürütmeyi durdurma davasında, davalı idarenin savunması alınıp yeni bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına hükmetmişti.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, yürütmeyi durdurma kararı sonrası genel kurulun 17-18 Ekim’de yapılacağını açıklamıştı.

Haşim Kılıç’tan Berberoğlu çıkışı: AYM suç duyurusunda bulunmalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder