17 Ekim 2020 Cumartesi

Ermenistan, Gence’ye füzeyle saldırdı: 12 sivil öldü, 40 kişi yaralandı

Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırısında, 2’si çocuk 12 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “İntikamımızı savaş meydanında alırız” dedi.

BOLD – Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir’e füzelerle saldırdığını duyurdu. Azerbaycan Başsavcılığı da 12 sivilin hayatını kaybettiğini, 40 sivilin de yaralandığını açıkladı. En az 15 kişinin enkaz altından çıkarıldığı belirtildi. Yetkililere göre insanların uyuduğu sırada düzenlenen roket saldırısında yetkililere göre 20’den fazla bina yıkıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, yaptığı açıklamada, “Ermenistan, zalimce sivillere saldırmaya başladı. Bu Ermenistan’ın terör politikasının göstergesidir. Ermenistan yeni füze sistemleri getirdi ve Azerbaycan şehirlerine saldırdı. Saldırıda can kayıpları var” dedi.

ALİYEV: İNTİKAMIMIZI SAVAŞ MEYDANINDA ALIRIZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, saldırı sonrası sabah saatlerinde açıklama yaptı. Aliyev, “Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. İntikamımızı savaş meydanında alırız. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız” ifadelerini kullandı. Ermenisan’ın savaş suçu işlediğini kaydeden Aliyev, “Ermenistan’ı kim silahlandırıyor bunu merak ediyoruz. Azerbaycan ordusu işgalcileri toprağında boğmaya devam edecek” dedi. Aliyev, açıklamasında  Fuzuli kentiyle 7 köyün Ermenistan’ın işgalinden kurtarıldığını söyledi.

ÖMER ÇELİK: CEZASIZ KALMAYACAK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan’ın füze saldırılarına ilişkin Twitter hesabından “Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence’ye yapılan saldırılar insanlık suçudur” açıklaması yaptı.

Erdoğan’a Lahey yolu: Sonu Sırp kasap Miloseviç gibi olacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder