16 Ekim 2020 Cuma

Türkiye S-400’ü ateşledi

Türkiye, S-400 hava savunma sistemini Sinop’ta ateşledi. Reuters, füzelerin Karadeniz bölgesinde denediğini ve test anına ilişkin görüntülere ulaştığını duyurdu.

BOLD – İngiliz Reuters Haber Ajansı, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemini Karadeniz bölgesinde denediğini ve test anına ilişkin görüntülere ulaştığını duyurdu. Türkiye, Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerini bugün test etti. Haberde Türkiye’nin bu amaçla Karadeniz üzerinde hava sahasına yönelik “Notam”, denizcilere yönelik de “Navtex” yayımladığına dikkat çekildi. Türkiye bu hafta başında, 16-17 Ekim tarihlerinde Karadeniz üzerinde, Sinop yakınlarında füze atışları yapılacağına dair bir “Notam” yayımlamıştı. Buna göre, bölgede uçuş yapacak uçakların yaklaşık 6 saat süreyle 61 bin metreye kadar olan irtifalardan uzak durmaları istenmişti. Benzer bir şekilde denizcilere yönelik yayımlanan ve 16-17 Ekim tarihlerini içeren Navtex’te, bölgede atış talimlerinin yapılacağı ifade edilmişti.

Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemlerini 2,5 milyar dolarlık bir anlaşma yaparak Rusya’dan satın alması ABD’nin tepkisine neden olmuştu. Bu sebeple F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılan Türkiye’ye yönelik ABD senatosu yaptırımlar uygulamayı gündeme getirmişti.

S-400 için ‘Çok Acele’ talimat: Testler 5 Ekim’de başlıyor!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder