13 Ekim 2020 Salı

Polis baskını şok yaşattı:10 yaşındaki engelli çocuğun dili tutuldu

Kars’ta Digor Belediye Meclis Üyesi Hamit Taşdelen’in evine yapılan polis baskını sırasında 10 yaşındaki engelli kızının dili tutuldu. Konuşamaz hale gelen küçük kız, kapı her çaldığında aynı korkuyu yaşıyor.

BOLD – Kars’ta 1 Ekim günü yapılan operasyonda Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ile birlikte gözaltına alınan HDP’li Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinin de aralarında olduğu 21 kişiden 16’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Mahkemenin hakkında tutuklama kararı verdiği kişilerden Digor Belediye Meclis Üyesi Hamit Taşdelen’in evine yapılan polis baskını sırasında fiziksel engelli olan 10 yaşındaki kızı Ş. Taşdedelen, yaşadığı korku ile şoka girip konuşamaz hale geldi.

KÜÇÜK KIZA POLİS BASKINI ŞOKU

Evlerine baskın yapıldığı anı anlatan anne Gülşen Taşdelen,  “Polisler eve baskın yaptığı zaman bütün odaları aradılar. Kızlarım yatakta, yorganlarını bile kaldırdılar. Ben de insanların mahremiyetine saygılı olmalarını istedim, dinlemediler. Küçük kızım babasını yere yatırılmış şekilde gördüğü zaman şok geçirdi. Hâlâ o şoku üstünden atmış değil. Her gece babasını soruyor, yatmıyor bir türlü. Her kapı çalındığında kızım korkuyor” diye belirtti.

Eşinin tutuklanması ile birlikte 4 kızı ile birlikte ortada kaldıklarını dile getiren Taşdelen, “Tek çalışanımız eşimdi, onu da tutukladılar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. Diğer yandan eşinin kalp ve yüksek tansiyon hastası olduğunu da belirten anne Taşdelen, baskın sırasında yere yatırılan eşinin hasta olduğunu söylemelerine rağmen, polislerin ellerine ters kelepçe takarak onu götürdüklerini anlattı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder