17 Ekim 2020 Cumartesi

Kovid-19 Fransa’yı eve hapsetti

Fransa’da günlük vaka sayısı 32 bin 427 ile hem ülkenin hem de Avrupa’nın en yüksek vaka sayısına yükseldi. Tırmanışın önüne geçmek için alınan sokağa çıkma yasağı ise dün gece saat 21:00’de başladı. Fransa sokakları sessizliğe gömüldü. 12 binden fazla güvenlik görevlisi yasak kapsamında görev aldı.

BOLD – Fransa’da Kovid-19 vakalarının tırmanışı devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre Fransa’da dün 32 bin 427 yeni vaka tespit edildi. Bu rakam, salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa’da en yüksek günlük vaka sayısı olarak kaydedildi. Ayrıca 90 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 33 bin 392’ye yükseldi. Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 13,1’e ulaştı.

FRANSA’DA KOVİD-19 ALARMI YASAKLARI GETİRDİ

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında günlük vaka sayısının artmasından dolayı kararlaştırılan sokağa çıkma yasağı ise gece 21:00’de başladı. Başkent Paris’in gün boyunca kalabalık olan sokakları, yasağın başlama saatlerine yakın tenhalaşmaya başladı. Paris sakinleri, yasağın başladığı saat 21.00 itibarıyla evlerine dönmek için koşuşturdu.

12 BİN POLİS VE JANDARMA SOKAKTA

Yasağın başlamasının ardından, sokaklarda en çok evsizler, göçmenler ve temizlik görevlileri göze çarptı. Sokağa çıkma yasağına uyulması için, belediye güvenlik görevlilerinin yanı sıra hükümet 12 bin polis ve jandarma görevlendirildi.  Kovid-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkmayı yasaklayan uygulama, Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 4 hafta süreliğine yürürlüğe girdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder