16 Ekim 2020 Cuma

Haşim Kılıç’tan Berberoğlu çıkışı: AYM suç duyurusunda bulunmalı

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AYM’nin CHP’li Enis Berberoğlu’yla ilgili yeniden yargılanma kararını tanımayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında suç duyurusunda bulunması gerektiğini söyledi. “Mahkemenin kararlarının uygulanmaması herkesi ilgilendirir. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu konuya ilgisiz kalmıştır” dedi.

BOLD – Haşim Kılıç, AYM’nin Berberoğlu kararını reddeden 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında yüksek mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV 100’de katıldığı canlı yayında Haşim Kılıç’la yaptığı görüşmeyi anlattı. Kılıç’ın ‘Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ tweetinden daha çok yerel bir mahkemenin Anayasa Mahkemesinin kararını uygulamaması konuşulmalı’ dediğini belirten gazeteci Yarkadaş, Kılıç’ın sözlerini şöyle aktardı:

AYM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALI

“Bireysel başvuru AYM’nin saygınlığı adına büyük bir kazanımdı. Son olan bitenlerden dolayı üzülüyorum. Kazanımlar örseleniyor ve etkisiz hale getiriliyor. Mahkemenin kararlarının uygulanmaması herkesi ilgilendirir. İlgililer gereğini yapmalıdır. Anayasa Mahkemesi, 14. Ağır Ceza hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu konuya ilgisiz kalmıştır. Sorun itirazlarla mutlaka düzeltilecektir. Düzeltme yapıldığında hukuk devletinin gereği yerine getirilmiş olur.”

AYM tartışmalarına Abdullah Gül de girdi: Özgürlükçü üyeler saldırı altında, hayretle karşılıyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder