14 Ekim 2020 Çarşamba

Işık tartışması sonrası AYM gündemsiz toplanıyor

Anayasa Mahkemesi, AYM Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım sosyal medya hesabından paylaştığı ve tartışmalara neden olan “Işıklar yanıyor” paylaşımı sonrası bugün gündemsiz toplanmak için karar aldı. AYM Üyesi Yıldırım da yaptığı paylaşımla hukukun ışığını kastettiğini öne sürdü. 

 BOLD – Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı. Tepki çeken bu paylaşımın ardından Yıldırım’dan yeni açıklama geldi. AYM de bugün saat 14.00’te gündemsiz toplanmak üzere karar aldı.

AYM, SAAT 14.00’TE TOPLANIYOR

AYM Üyesi Engin Yıldırım, CHP’li Enis Berberoğlu hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılanma talebini reddetmesinin ardından “Işıklar yanıyor” notuyla Yüksek Mahkeme binasının fotoğrafını paylaşmıştı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, “Işıklarımız hiç sönmüyor” dedi. Polemiğin büyümesi üzerine AYM toplantı kararı aldı. AYM Başkanı Zühtü Arslan, mahkeme üyelerini bugün 14.00’te gündemsiz toplantıya çağırdı.

“GAYEM HUKUK IŞIĞINA VURGU YAPMAKTI”

AYM üyesi Engin Yıldırım daha sonra bir açıklama daha yaptı. AYM üyesi Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda “Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM’nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir” dedi.

 

Berberoğlu kararı tanınmayan AYM’den ‘Işıklar yanıyor’ mesajı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder