16 Ekim 2020 Cuma

Barış Atay’a saldırı olayıyla ilgili iddianame: 3 yıl 10 aya kadar hapis talebi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Hatay’a yönelik saldırı ile ilgili tutuklanan 3 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin kamu görevlisine karşı yaralama ve hakaret suçlarından 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi.

BOLD – Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’nun darbedilmesine ilişkin tutuklanan 3 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Barış Atay Mengüllüoğlu’nun Kadıköy Dalga Sokak üzerinde yürürken şüphelilerden Ömür C’nin arkasından Barış Atay’a bağırarak saldırdığı aktarıldı. İddianamede, Atay’ın kendisini korumaya çalıştığı esnada diğer şüpheliler Çağdaş B. ve Çağır Hasan Ç. ile kimliği belirlenemeyen bir kişinin daha gelerek saldırdıkları ve yaklaşık bir dakika boyunca vücudunun çeşitli yerlerine vurdukları, daha sonra da olay yerinden kaçtıkları ifade edildi.

KAMERA KAYITLARI DELİL OLARAK YER ALDI

İddianamede saldırı anına ilişkin kamera kayıtlarının da incelendiği belirtilirken, Atay ile arkadaşı mekandan çıkıp yürümeye başladıktan sonra şüpheli Ömür C’nin mekanın önünde görünüp, geride bulunan üç kişiyi el çırparak çağırdığı belirtildi. Ardından şüphelilerin, müştekinin yürüdüğü istikamete doğru ilerledikleri, bölgedeki diğer kamera kayıtlarından elde edilen verilere göre de şüphelilerin olay saatinde sokaklarda birlikte koşup yürüdükleri ve olayın ardından bir ticari taksiye binerek bölgeden uzaklaştıkları bilgisi verildi.

HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, şüphelilerden Ömür C. hakkında “kamu görevlisine karşı yaralama” ve “kamu görevlisine karşı hakaret” suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar, diğer şüpheliler Çağlar B. ve Çağrı Hasan Ç’nin de “kamu görevlisine karşı yaralama” suçundan 6’şar aydan 1’er yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

ÖRGÜT İDDİASINA TAKİPSİZLİK

Barış Atay’ın, yaşanan olayın bir örgüt faaliyeti kapsamında gerçekleştirilmiş olabileceğini belirterek yaptığı şikayetle ilgili ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararda, saldırıyı örgüt faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirdiklerine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte delil bulunmadığı ifade edildi.

Kovid-19 izni verilen 64 bin mahkum cezaevine dönmeyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder