13 Ekim 2020 Salı

Festival vurgununun peşine düşen gazi zabıtaya sürgün

Adana’nın Tufanbeyli Belediyesinde yapılmayan festivalleri yapılmış gibi gösterilmesini sorgulayan güneydoğu gazisi zabıtaya sürgün cezası verildi. Belediyenin şantiyesinde güvenlik görevlisi yapılan zabıta memuruna belediye başkanının da psikolojik baskı yaptığı iddia edildi.

BOLD – Adana’nın Tufanbeyli Belediyesi’nde yolsuzlukların soruşturulmasını isteyen zabıta sürgün edildi. Zabıta memuruna mobbing de uygulandığı öne sürüldü.

YOLSUZLUK SARAY’A DA İLETİLDİ

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre Adana’nın Tufanbeyli Belediyesi’nde çalışan memurlar, AKP’li belediye başkanı Remzi Ergü’nün hasat festivali, kış kayak festivali, yaz şenlikleri gibi organizasyonları yapılmış gibi gösterdiğini ancak bu festivallerin hiç yapılmadığını, 1.5 yıl önce ise belediyeye alınan araçların satıldığını belirterek belediyede yaşananlara ilişkin bir inceleme başlatılmasını istedi. Uzman çavuş olarak görev yapan ancak yaralanması nedeniyle mesleği bırakıp belediyede zabıta olan M.D. de yolsuzluk iddialarına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), İçişleri Bakanlığı’na, Adana Valiliği’ne sundu.

YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARAN MEMURA CEZA

Valilik, şikâyetin ardından M.D.’nin ifadesine başvurdu. M.D., yaşananları AKP teşkilatından isimlerle de görüşüp yolsuzlukların araştırılmasını istedi. M.D’nin şikâyetleri Ergü’nün kulağına gitti. İddiaya göre başkan Ergü, zabıta kadrosunda çalışan M.D.’yi belediyenin şantiyesinde güvenlik görevlisi yaptı. Küçük bir güvenlik kulübesinde mesaisini tamamlayan M.D.’nin başkan Ergü’nün psikolojik baskısına da maruz kaldığı iddia edildi. Daha önce de Ergü’nün, yerel seçimlerde kendisini desteklemeyen 7 personele hiçbir iş vermediği, bütün gün boş bir odada beklettiği ortaya çıkmıştı.

Helikopterden atılmayı ortaya çıkardıkları için tutuklanan kadın gazetecilere cezaevinde işkence

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder