8 Mayıs 2021 Cumartesi

Adana’da Kovid-19 cezası kaldırıldı: 1 milyar lirayı bulan ceza iptal mi olacak?

Koronavirüs salgınında kesilen sokağa çıkma yasağı cezalarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, “idari yaptırım kararının hukuka aykırı olması nedeniyle” iptaline ve cezanın kaldırılmasına karar verdi.

BOLD – AKP Hükumetinin gelir kalemine çevirdiği Kovid-19 cezalarıyla ilgili Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, idari yaptırım kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verdi.

2020 yılından bu yana kesilen ve 1 milyar liraya ulaştığı tahmin edilen koronavirüs cezalarının tamamının iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

3 BİN 150 LİRALIK CEZAYA İPTAL

Ankara Gazetecisi sitesinde yer alan Alican Uludağ’ın haberine göre Adana’nın Çukurova ilçesinde bir vatandaşa sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle kaymakamlık tarafından 3 bin 150 TL idari para cezası kesildi. Ceza, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesine dayanak yapıldı. Adanalı vatandaş idari para cezasının iptali talebiyle dava açtı.

CEZAYA DAYANAK KANUN YOK

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, “İdari yaptırım kararının hukuka aykırı olması nedeniyle” iptaline ve cezanın kaldırılmasına karar verdi. Kararın gerekçesinde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nda sokağa çıkma yasağı şeklinde açıkça düzenlenen bir zorunluluk bulunmadığı, bu tedbire aykırı hareket edilmesinin de kanunda sayılan bir yasak veya zorunluluk olmadığı, bu nedenle yasanın 282. maddesinin uygulanmasının hukuken mümkün görülmediği anlatıldı.

128 milyar doları sıfırlayan Merkez Bankası 159 ton da altın satmış

Adana’da Kovid-19 cezası kaldırıldı: 1 milyar lirayı bulan ceza iptal mi olacak? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder