4 Mayıs 2021 Salı

Fehmi Koru AKP’deki endişeyi yazdı: Anavatan, DYP, DSP…

Gazeteci yazar Fehmi Koru, AKP’de yaşanan panikle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Koru, “Aralarında AK Parti’nin 2023’e değil 2071’e kadar iktidarda kalmasını gönülden arzu edenlerin de bulunduğu bazı dostlarımı son zamanlarda biraz endişeli görüyorum” ifadelerini kullandı.

BOLD – Koru, kişisel bloğunda yazdığı ‘Siyasete ve AK Parti’ye yakın dostlar neden endişeli. Endişeleri yerinde olabilir’ başlıklı yazısında önemli tespitlerde bulundu.

İKTİDARIN SONUNU YAKLAŞTIRAN GELİŞMELER

“Yoksa ülkemizde işler iktidar cephesinin istediği biçimde gitmiyor mu? İktidarın sonunu yaklaştıracak gelişmeler mi yaşanıyor?” soran Koru, “Tuhaf olan şu: Her alanı kontrolü altında tutmayı başarmış bir iktidar bizimki, ancak son zamanlarda içte ve dışta meydana gelen bazı gelişmeler kontrolün işe yaramadığını belli etmeye başladı. Galiba AK Parti’ye bel bağlamışları endişelendiren de bu.” diye yazdı.

ANKETLER HABERCİ

İktidarların zora düştüğünün kamuoyu yoklamalarında açıkça görüldüğünü belirten Koru, “Kamuoyu yoklamaları iktidarın zorda olduğunu bildirmeye başladı. MetroPoll’ün yeni araştırması, seçimlerde oyunu AK Parti’ye vermekte olan seçmenlerin yalnızca yüzde 67.4’ünün yapılacak ilk seçimde aynı tercihte ısrarlı olacağını ortaya koyuyor. MHP’de de “Bu defa oyum yine MHP’ye” diyenlerin oranı yüzde 61.3…” değerlendirmesi yaptı.

OY YÜZDE 30, SÜREÇ KAÇAN KAÇANA DÖNÜŞECEK

AKP’nin oylarında ciddi kayıplar yaşandığını kaydeden Koru, “Her iki parti seçime yalnız başlarına gittikleri takdirde MHP baraja takılıyor, AK Parti’nin oyu da yüzde 30 civarında kalacağa benziyor. Bu, bugünkü durum. Partilerin sadık seçmen tabakasından kaçışlar başlamışsa kaçanları yeniden partiye döndürmek zorlaşır; süreç ‘kaçan kaçana’ haline dönüşür” vurgusu yaptı.

TABELA PARTİLERİ

Türk siyasi tarihinin benzer örneklerle dolu olduğuna dikkat çeken Koru, “20 yıl öncesine kadar ülke yönetiminde yer almış Anavatan, DYP, DSP gibi partiler bugün ya yoklar ya da varsalar bile birer tabela partisi…” diyerek yazısını noktaladı.

Fehmi Koru AKP’deki endişeyi yazdı: Anavatan, DYP, DSP… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder