4 Mayıs 2021 Salı

AKP seçmeni ve Estonya Sendromu

Gazeteci Murat Yetkin, AKP yönetimindeki Cumhur İttifakı tabanının halini Estonya Sendromu ile açıkladı: “Türkiye’de geminin su aldığını göre göre kaptanın sözüne inanmak isteyerek itaat eden Estonya feribotu yolcularına benzeyen davranış sergileyen milyonlar var.”

BOLD – Kovid-19 salgınıyla mücadele, ekonomik kriz ve yasaklar üzerinden bir yazı kaleme alan Yetkin, “Estonya feribotu su almaya başlayınca kendisini gemiden atanlar kurtulmuş, kaptanın gemiyi kurtaracağına inanıp kalanlar kurtulamamıştı.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP lideri devlet Bahçeli destekli AK Parti yönetimini Estonya feribotuna benzeten Yetkin, yolcuları da Cumhur İttifakı seçmen tabanı olarak tanımladı.

MUTLU AZINLIK AK ELİTLER

Ekonomik krizin artık Cumhur İttifakının, oy kitlesini de yıpratmaya başladığını vurgulayan Yetkin, “AKP iktidarının ayrıcalık sahibi “mutlu azınlığına”, AK Elitlere duyulan tepkinin büyüdüğünü gösteriyor. Bu görülmesine rağmen su alan gemide kalanların gemiyi ayakta tutacağına da inanılıyor. Bakalım o sendromun adı ne zaman konulur.” dedi.

TURİZM BAKANININ VAKA SİPARİŞİ

Tam kapanmanın son bulmasına dair açıklamaları Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yapmasını eleştiren Yetkin, “17 Mayıs’ta günlük vaka sayısının 5 binin altına düşmesini bekliyormuş. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca söylemiyor bunu, Turizm Bakanı söylüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Günlük vaka sayısı 5 bine düşünce” dedi ya… Durumdan vazife çıkarıyor turizm şirket zinciri sahibi Turizm Bakanı Ersoy. Adeta kabine arkadaşı, hastane zinciri kurucusu Sağlık Bakanı Koca’ya arzuhâl yazmış, “Ocağına düştük, 16 Mayıs’ta hiç değilse 4900’e düştüğünü göstersek vaka sayılarının” diye. Neden olmasın? Gazeteci arkadaşımız Şükrü Küçükşahin, koronavirüsten vefat eden kardeşinin ölüm raporuna “doğal nedenler” yazılmasına isyan etti sosyal medyada.
Güven kaybı böyle bir şeydir.” diye yazdı.

KOVİD-19 VAKALARINA KİMSE İNANMAZ

Başkanı sürekli değiştirilen Türkiye istatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamları, işsizlik rakamlarına kimsenin inanmadığını kaydeden Yetkin, Kovid-19 vakalarına da kimsenin inanmayacağına dikkat çekti.

ESTONYA SENDROMU

1994 yılında Estonya’nın başkenti Talin’den Stockholm’e giden Estonya feribotu batar. Denizcilik tarihinin en büyük facialarından sayılan kazada 137 yolcu kurtulur, 852 yolcu ve mürettebat ölür. İşin ilginci, feribot battığı sırada kıyıya yakın mesafededir. Su almasıyla sulara gömülmesi arasında bir saat kadar süre vardır, yani herkesin kurtulacak zamanı vardır. Ama kurtulanların tamamı, geminin su almaya başlamasıyla gemiyi terk edenlerdir. Ölenlerin tamamıysa, kaptanın “Panik yapmayın, dünyanın en güçlü gemisindesiniz” sözlerine inanarak gemide kalanlardır.

AKP seçmeni ve Estonya Sendromu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder