8 Mayıs 2021 Cumartesi

Dezenfektan skandalı sonrası görevden alınan Pekcan’ın yardımcısı da gitti

Kendi şirketinden bakanlığına yüksek fiyattan dezenfektan sattığı ortaya çıkan ve görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın yardımcısının da görevine son verildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 yıldır Ticaret Bakan yardımcılığı koltuğunda oturan Gonca Işık Yılmaz Batur’u görevden aldı.

BOLD – Ticaret Bakanlığı’nda patlak veren dezenfektan skandalı sonrası görevden almalar devam ediyor. Ağustos 2018’den bu yana Ticaret Bakanlığında Bakan Yardımcısı olan Gonca Işık Yılmaz Batur’un yerine Mustafa Tuzcu atandı.

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Geçen ay AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yardımcısının da görevine son verildi. Resmi Gazetede bugün yer alan atama kararına göre Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur’un yerine Mustafa Tuzcu getirildi.

10 Temmuz 2018’den 21 Nisan 2021 tarihine kadar Ticaret Bakanlığı görevini yürüten Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş getirilmişti. Görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın adı, kendisi ve eşi Hasan Pekcan’a ait şirketin bakanlığa dezenfektan satmasıyla gündeme gelmişti. Pekcan daha sonra görevden alınmıştı.

Ticaret Bakan Yardımcısı görevden alındı

PEKCAN GİBİ ÖZEL SEKTÖRDEN GELMİŞTİ

Görevden alınan Gonca Yılmaz Batur, 1970 yılında Konya’da doğdu. Ankara Fen Lisesi mezunu Batur, Bilkent Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği eğitimi aldı. İş hayatına özel sektörde başlayarak uluslararası denetim ve danışmanlık firmalarında yöneticilik yaptıktan sonra telekomünikasyon, otomotiv, enerji ve diğer pek çok alanda faaliyet gösteren kurumsal şirketlerde üst düzey görev alan Batur, 18 Ağustos 2018 tarihinde Ticaret Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

 

Bayramda evden çıkmak yasak ama köprüden geçiş ücretsiz

Dezenfektan skandalı sonrası görevden alınan Pekcan’ın yardımcısı da gitti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder