5 Mayıs 2021 Çarşamba

Koronavirüsten koruyorlarmış sefaletten nasıl korunacağız?

Salgın öncesinde sigortasız olarak çalışan milyonlarca kişi, evine ekmek götürebilmek için cezayı göze alarak tam kapatmada kaçak olarak çalışmaya devam ediyor. Herhangi bir birikimi olmadan eve kapanmaları istenen kişiler hükumet tarafından verilen 1100 liralık yardıma ise tepkili…

BOLD – Salgın tedbirleri kapsamında getirilen 17 günlük tam kapanmada 8 milyonu aşkın kişi aldıkları muafiyet belgesi ile çalışmalarını sürdürüyor. Ancak sosyal güvencesi olmadan desteksiz eve kapatılan çok sayıda kişi, evine ekmek götürebilmek için yasağı delmek zorunda kaldı. Birçok kişi yasaklarda ceza yememek için İşkolu işyerlerinde yatıp-kalkmayı göze alarak çalışmaya devam ediyor.

1000 TL İLE NEYİ ÖDEYEYİM?

Ceza almayı göze alarak çalışmaya devam eden oto tamircisi M.D. ve seyyar sebze satıcısı R.Ö., Cumhuriyet’ten Ece Piroğlu’na konuştu. Kendilerine yasaklarda muafiyet verilmemesine tepki gösteren M.D. “Ben burada günlük kazançla çalışıyorum, sigortam yok. Gün içinde ne kazanıyorsam o. 1000 lira destek açıklıyorlar, 1000 lirayla ben eve kapanıp kiramı mı ödeyeyim, fatura mı? Artık hükumetin, muhalefetin hepsinin birlik olup bu sorun üzerinde düşünmeleri gerek. Gündemlerinin sadece bu olması lazım. Dükkânımı açamazmışım, yasakmış, açarsam ceza kesilecekmiş. Kessinler, ne yapacaklar, canımı mı alacaklar? Koronavirüsten koruyorlarmış, sefaletten nasıl korunacağız?” diye isyan etti.

PARA OLMADAN KAPANAMIYORSUN

Seyyar sebze satıcısı R.Ö. ise herkesin karnını doyurma derdinde olduğunu belirterek, “Eve kapan demek kolay, ben de isterim eve kapanmak, neden istemeyeyim ama yaşam işte, mecburuz çıkmaya. Gittiği yere kadar böyle çalışmaya devam edeceğim. Tek ben değil herkes çalışıyor, çıkıyor. Ne yapacak insanlar, ihtiyacı var. Para olmadan kapanamıyorsun” diyor. Ellerinde kalan malların çürümemesi için çıktığını belirten R.Ö. “Ben çıkmasam bu insanlar ne yiyecek? Markette en kötü domatesin kilosu 10-15 lira aralığında satılıyor. Soğanı bile taksitle alan vatandaşlar marketten domates mi alacak?” dedi.

AKP çizgi film çekiyor vatandaşsa ya dilenmeyi ya da intiharı seçiyor

Koronavirüsten koruyorlarmış sefaletten nasıl korunacağız? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder