7 Mayıs 2021 Cuma

Derin devlet faili meçhul cinayetler ve 5 tonluk kokain ifşaatları suç değil mi?

Yurtdışına kaçan Sedat Peker’in Mehmet Ağar’la ilgili ‘derin devletin başı’, gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ve 5 tonluk kokain ifşaatlarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sessizliği dikkat çekiyor. Peker’in Ağar’la ilgili iddialarını soruşturmak için adım atmayan Soylu, Ekrem İmamoğlu’nun türbede ellerini arkadan bağlayan fotoğrafına “Bana göre suç” dedi.

BOLD ANALİZ – Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Youtube hesabından yaptığı açıklamalar Türkiye’de bir numaralı gündem haline geldi. Kendisinin de bulunduğu 63 şüpheliye yönelik ‘organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak’ suçlamasıyla yapılan operasyona tepki gösteren Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, AKP Milletvekili Tolga Ağar’la ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

UYUŞTURUCUNUN SAHİBİ AĞAR İDDİASI

Peker, Kolombiya’da Türkiye’ye gönderilecek piyasa değeri 265 milyon dolar değerinde 4 ton 900 kilo kokainle ilgili Mehmet Ağar’ı suçlamış ve hiçbir operasyon yapılmadığını açıklamıştı. Peker, “İmanlı nesil yetiştirecektik, uyuşturucu bağımlısı nesiller yetiştirdik. Devlet derin devletçilik oynayanların oyununa gelmez. Bu uyuşturucunun geldiği yer belli. Sahibi Mehmet Ağar” dedi.

KUTLU ADALI CİNAYETİ

Peker, 6 Temmuz 1996’da Kıbrıs’ta evinin önünde faili meçhul cinayete kurban giden gazeteci Kutlu Adalı’nın ölümüyle ilgili de isim vermeden Mehmet Ağar ve Korkut Eken’i işaret etti. Peker, “İlerleyen videolarda 1996’da Kıbrıs’ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı’yı konuşacağız ama Korkut Eken’i de alıp üçümüz konuşacağız. Beni aşağıladınız, beni küçültemezsiniz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA SİLAHLI OLAY

Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar’ın İstanbul’da karıştığı silahlı bir olayı da anlatan Peker, Mehmet Ağar’ın araya girmesiyle olayın Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün şoförünün üzerine yıkılarak kapatıldığını iddia etti. Emniyet müdür yardımcılarının da bilgisinin olduğu olayı anlatan Peker, “Sururi Saydam, Beykoz’dan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı. Sunay Balıklıkaya, C Bölge Müdürü, şu an emekli. Bu müdürlerimiz de orada. İl Emniyet Müdürü işlem yapacağız diyor. Mehmet Ağar ve Tolga Ağar engelliyor. Sonucunda Emir Sarıgül’ün şoförüne tek el ateş ettiriliyor ve arkadaş cezaevine gidiyor” dedi.

Sedat Peker, Elazığ’da Tolga Ağar’la görüştükten sonra evinde ölü bulunan 21 yaşındaki Yeldana Kaharman’la ilgili de iddialarda bulundu.

TÜRBE FOTOĞRAFINA SUÇ DEDİ

Peker’in delilli ve ispatlı dediği iddialara emniyetten sorumlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sessiz kalması dikkat çekti. Soylu, Peker’in Mehmet Ağar ve Tolga Ağar’ın merkezinde olduğu derin devlet, faili meçhul cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı ifşaatlarıyla ilgili soruşturma talimatı vermezken, iddiaların soruşturulacağına dair bir açıklama da yapmadı. Peker’in iddiaları karşısında sessizliğe gömülen Soylu, TV 24’te katıldığı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet Türbesini ziyareti sırasında ellerini arkasından bağlamasıyla ilgili ise “Yaptığı bana göre suç. Böyle bir görüntü olamaz ama soruşturma izni vermem” açıklaması yaptı.

SOYLU’NUN BİR GARİP SUÇ KRİTERİ

İmamoğlu’nun türbe ziyaretinde elini arkadan bağlamasını suç olarak gören Soylu’nun faili meçhul cinayet, 5 tonluk uyuşturucu kaçakçılığı ve derin devlet iddialarına karşı güvenlik kuruluşlarını harekete geçirmemesi tepki çekiyor. Yoksa İçişleri Bakanı Soylu’ya göre feci iddialar suç değil mi?

Sedat Peker gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Mehmet Ağar’ı işaret etti: Ödeşmek adettendir

Derin devlet faili meçhul cinayetler ve 5 tonluk kokain ifşaatları suç değil mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder