6 Mayıs 2021 Perşembe

Sarı sendikanın sefalet itirafı: Geçinmek için 7.806 ₺ gerekli

Pandemide halkı eve kapatıp verilen 1100 TL yardım ile geçinmeye zorlayan AKP’nin yaptığı yardımın yetersizliğini yandaş sendika de gözler önüne serdi. AKP’ye yakın Memur-Sen tarafından yapılan bir araştırmada bir ailenin geçinebilmesi için tam 7 bin 806 TL’ye ihtiyacı var.

BOLD – Hükumete yakın Memur-Sen tarafından yapılan Nisan Ayı Açlık-Yoksulluk Araştırması’na göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 734 TL, yoksulluk sınırı ise 7 bin 806 TL olarak belirlendi.

GELİRİ KISILAN HALKIN GİDERLERİ ARTTI

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Açlık-Yoksulluk” araştırmasının Nisan ayı sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklanan araştırmaya göre, Türkiye’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 734 lira 5 kuruş olarak belirlenirken, yoksulluk sınırı ise 7 bin 806 lira 1 kuruş olarak belirlendi. Araştırmada tüm halkın giderlerinde artış yaşandığı da gözler önüne serildi.

GIDADAKİ ARTIŞ ÖNLENEMİYOR

Araştırmaya göre, Nisan ayında Mart ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,02’lik artış yaşanırken, ısınma madde fiyatlarında yüzde 0,96, barınma madde fiyatlarında yüzde 0,6’lık bir artış yaşandığı kaydedildi. Artışlar sadece bu üç madde ile de sınırlı kalmadı. Haberleşme madde fiyatları da yüzde 0,3’lük bir artış yaşanırken, giyim fiyatlarında ise yüzde 1,25 oranında bir artış yaşandı.

OKULLAR KAPALI AMA EĞİTİM GİDERLERİ ARTIYOR

Ulaşım, eğitim ve sağlık maddeleri de artıştan geri kalmadı. Buna göre, ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,11 oranında artış yaşanırken, eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,62’lik bir artış oldu. Sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,53 oranında olurken, çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 2,48 oranında artış yaşandı.

Koronavirüsten koruyorlarmış sefaletten nasıl korunacağız?

Sarı sendikanın sefalet itirafı: Geçinmek için 7.806 ₺ gerekli yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder