5 Mayıs 2021 Çarşamba

Malili Halime 9 çocuk dünyaya getirdi: Sağlıkları iyi

Fas’ın Kazablanka kentinde doğum yapan Malili bir kadın, 5’i kız 4’ü erkek 9 çocuk dünyaya getirdi. Çocukların sağlıklı olduğu açıklandı. Dünyada bugüne kadar tek doğumda 9 çocuğun dünyaya geldiği 2 vaka bulunuyor. Ancak bu vakalardaki çocuklar doğumdan kısa süre sonra hayatlarını kaybettiler.

BOLD – Fas’ta çok nadir bir görülen olay yaşandı ve Malili bir kadın tek seferde sağlıklı 9 çocuk dünyaya getirdi. Fas’ın Kazablanka kentinde gerçekleşen doğumdaki çocukların 5’i ve kız 4’ü erkek.

Mali Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Mali vatandaşı Halime Cisse’nin, sezaryen yöntemiyle Kazablanka’da bir sağlık kuruluşunda doğum yaptığı belirtildi.

Anne ve 9 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Halime Sisi’nin, Mali’nin başkenti Bamako’da yapılan tetkiklerde 7 bebek taşıdığının tespit edildiği, bunun üzerine sağlık durumunun takibi için 30 Mart’ta Fas’a sevk edildiği ancak doğumda 9 bebek dünyaya getirdiği aktarıldı.

Doğumla ilgili harcamaların, ülkedeki geçici hükümet tarafından karşılandığı vurgulandı.

BUGÜNE KADAR BİLİNEN 9 ÇOCUKLU DOĞUMLAR

Dünyada tek doğumda 8 ve daha az çocuğun dünyaya geldiği çok sayıda vaka biliniyor. Ancak tek doğumda 9 çocuktan fazla doğum örneği bulunmuyor.

Dokuz çocuklu doğumlara tıp literatüründe ‘nonuplets’ adı veriliyor. Fas’taki doğum dışında bugüne kadar bilinen 9 çocuklu iki doğum gerçekleşti. Ancak çocuklar doğumdan kısa süre sonra vefat ettiler.

13 Haziran 1971’de Avustralya’nın Sidney kentinde Leonard Brodrick’in eşi Geraldine 5 erkek ve 4 kız çocuğu dünyaya getirdi. İki erkek çocuk ölü doğdu. Canlı doğan diğer 7 bebek ise doğumdan hemen sonra öldüler. Son canlı bebek Richard doğumun 6. gününde vefat etti.

26 Mart 199’da Malezya’da anne Zurina Mat Saad 5 erkek, 4 kız çocuk dünyaya getirdi. Ancak hiçbiri 6 saatten fazla yaşayamadı.

“Türk Hava Kuvvetleri eskiyor”

Malili Halime 9 çocuk dünyaya getirdi: Sağlıkları iyi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder