8 Mayıs 2021 Cumartesi

MHP’nin hedef aldığı Habertürk’e gazeteci dayanmıyor

Madenci işadamı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Habertürk Medya Grubu, AKP iktidarının hedefinden kurtulamıyor. 17-25 Aralık operasyonundan bu yana çok sayıda gazetecinin işine son verilen medya grubunda her seferinde AKP yandaşı isimler Habertürk yönetimine atanıyor.

BOLD ANALİZ – AKP’li trollerin ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın başı çektiği Pelikan grubunun hedefindeki Habertürk’te bu kez MHP’nin tepkisi üzerine gazetecilerin görevine son verildi.

ALO FATİH İLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Habertürk, 2013 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefinde. Medya komiseri olarak görevlendirdiği ve Alo Fatih olarak ünlenen Fatih Saraç ile Habertürk’ün yayınlarını kontrol altına alan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha sonraki yıllarda insan hakları ve demokrasiyi savunan gazetecileri işten attırdı. 2018’de maliyetleri gerekçe göstererek Habertürk gazetesini kapatan Ciner Grubu, Habertürk TV ve internet sitesiyle yayın hayatına devam ediyor.

YETERİNCE ÖVMÜYOR

17-25 Aralık operasyonları sonrası 2014 yılından itibaren Habertürk’ün AKP hükumetinin dönük eleştirileri tamamen sona erdi. Bu dönemde Kürşat Oğuz kanalın başına getirilirken, Ankara Temsilciliğini Bülent Aydemir yürüttü. AKP ve MHP’nin propagandasının yeterince yapılmadığını düşünen Cumhur İttifakı, kendisine daha yakın gazetecilerin göreve getirilmesini istedi. Habertürk’e son müdahale ise MHP yönetiminden geldi. MHP’nin Anayasa taslağının eleştirildiği programın ardından MHP yönetiminin hedef aldığı Habertürk TV’de Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Kürşat Oğuz’un görevine son verildi.

CUMHUR İTTİFAKI HABERTÜRK’TE

Habertürk Genel Yayın Yönetmenliğine MHP’ye yakınlığıyla bilinen eski Başbakanlık Basın Müşaviri Faruk Demirel getirildi. Ankara Haber Merkezinin yeniden yapılandırılmasında ise AKP’ye yakın isimler görevlendirildi. Show TV ve Habertürk TV haber merkezleri tek çatı altında toplanırken, Show TV temsilcisi Sibel Erdem Ankara Temsilcisi oldu. AKP’ye yakınlığıyla bilinen muhabir Fevzi Çakır ise temsilci yardımcısı görevine getirildi.

Paraları tüketen TRT kasayı doldurmak için bandrole sarıldı

MHP’nin hedef aldığı Habertürk’e gazeteci dayanmıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder