6 Mayıs 2021 Perşembe

AKP’de ‘huzur hakkı’ tepkisi: Onlara var da bize yok mu?

Cumhurbaşkanlığı bürokratları ve eski bakanların ‘huzur hakkı’ maaşları AKP’liler arasında huzursuzluk çıkardı. Teşkilatlar, sadece Cumhurbaşkanı’na yakın isimlerin birden fazla maaş almasına tepki gösteriyor.

BOLD ANALİZ – Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görevli İbrahim Kalın, Yiğit Bulut, Fahrettin Altun başta olmak üzere danışmanlara ödenen ek maaşlar AKP içinde tartışmaya açıldı. AKP’liler uygulamayı yanlış bulduğu için değil, kendilerine huzur hakkı verilmediği için seslerini yükseltmeye başladı.

ONLARA VAR DA BİZE YOK MU?

Anketlere göre asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların onaylamadığı 41 maaş AKP teşkilatlarının bir numaralı gündem maddesi haline geldi. AKP Genel Merkezi’ne ulaşan şifahi şikayetlerde “Biz sokakta pazarda ve kapı kapı dolaşıp oy istiyoruz. Ama birden çok maaşı Ankara’da sıcak koltuklarında oturanlar alıyor” tepkisi yer alıyor. AKP il ve ilçe teşkilatlarındaki görevlilere de ekstra maaşlar verilmesi gerektiği kulaktan kulağa yayılıyor.

TEŞKİLATA YAKINLARINI İŞE ALMA TESELLİSİ

AKP’nin Söğüzözü’ndeki genel merkez odalarında konuşulan ‘pastadan pay alma’ talepleri parti yönetimince yumuşatılıyor. İhale ve işe alımlarda AKP’lilere tanınan sınırsız hakları hatırlatan genel başkan yardımcıları, “Ankara’dakiler birden çok maaş alıyor ama taşradakiler de belediyelerin her türlü ihalesini yakın şirketlere veriyor. İşe alımlarda da akrabalar gözetiliyor” eleştirilere karşı cevap veriyor.

GÖREVDEN ALINANLAR HUZUR HAKKI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR

Tayyip Erdoğan’ın görevden aldığı bürokratların ve bakanların “Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” mesajlarının altında huzur hakkı kapma isteği yatıyor. Görevden alınanlar yeni bir yönetim kurulu üyeliği maaşı almak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyor. Bakanlık koltuğuna veda edince Erdoğan’a teşekkür eden eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da bunun karşılığını aldı. Selçuk, 39 bin lira maaşlı KARDEMİR yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

AKP’de ‘huzur hakkı’ tepkisi: Onlara var da bize yok mu? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder