8 Mayıs 2021 Cumartesi

Mersin Limanına gönderilen kokain yüklü gemi Panama’da yakalandı

Kolombiya’dan Türkiye’ye 2020’de gönderilirken yakalan 4 bin 900 tonluk kokainin ardından Panama’da, Ekvador’daki Bolivar Limanı’nından yola çıkan ve son durağı Mersin Limanı olduğu öne sürülen konteynerde 616 paket kokain ele geçirildi. Kokainin muz kutuları içine saklandığı belirlendi.

BOLD – Orta Amerika ülkesi Panama’da, Türkiye’de Mersin Limanı’na gittiği ileri sürülen bir konteynerde 616 paket kokain ele geçirildiği açıklandı.

Evrensel’in haberine göre, Panama basınında yayımlanan haberlerde Ekvador’da Bolivar Limanı’ndan yola çıktığı belirtilen konteynerin son durağının Mersin Limanı olacağı kaydedildi.

İspanya merkezli uluslararası haber ajansı EFE’nin de geniş yer verdiği haberde konteynerin Panama’ya Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bulunan Bolívar Limanı’nda geldiği ve aktarma noktası olan Panama’nın PSA Limanı’nda Panamalı yetkililer tarafından arandığı belirtildi. Kokainin konteynerdeki muz kutuları içinde saklanmış halde bulduğu öğrenildi.

Panamalı yetkililer, yasa dışı kargoyu çarşamba gecesi, bir takip ve istihbarat çalışması sonucunda tespit ettiklerini açıkladı.

Panama devletinin deniz ve hava operasyonlarını yürütmekten sorumlu resmi kurumu SENAN, sosyal medya hesabından kokain paketlerinin fotoğraflarını paylaştı. Paylaşımda yasadışı maddenin muz kutuları içinde saklandığı ve Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan kargonun son durağının Türkiye’nin Mersin Limanı olduğu ifade edildi.

Ağustos 2020’de Brezilya’dan gelen ve Kocaeli Dilovası’ndaki Yılport Limanı’na yanaşan geminin içindeki bir konteynerde de 540 kilo kokain ele geçirilmişti. İlk aramada bulunamayan uyuşturucu madde gemi ikinci kez arandıktan sonra bulunmuştu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuyla ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından cevaplanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi vermişti.

Sedat Peker gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Mehmet Ağar’ı işaret etti: Ödeşmek adettendir

Mersin Limanına gönderilen kokain yüklü gemi Panama’da yakalandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder