22 Haziran 2019 Cumartesi

CHP’den sandığa çağrı: Ölüm dışında ne dert varsa bırakın sandığa gelin

Millet İttifakı yenilenecek İstanbul seçimi için hazırlıklarını tamamladı. Çağrı merkezi gün ışığı ile çalışmaya başlayacak. 200 bin görevli sanık başında olacak. Her okulda 2 avukat bulunacak.

BOLD- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İstanbul seçmenlerine, “Ölüm, hastalık dışında tüm dertleri geride bıraksınlar ve gelip İstanbul’un geleceğine, demokrasiye sahip çıksınlar” çağrısı yaptı.

KİMSE ANKET REHAVETİNE KAPILMASIN

Onursal Adıgüzel, seçmenlerin 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı manipülasyonuna kulak asmamasını örnek gösterip, “Son dönemde iktidarın yapmaya çalıştığı manipülasyonlara da kulaklarını tıkasınlar. Bizim lehimize görünen anketler var. Bunlara da kulaklarını tıkasınlar. Rehavet yaratmaya dönük çabaları dikkate almayıp bir oyun ne kadar önemli olduğunu düşünerek, bu motivasyonla Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar gelsinler, oylarını kullansınlar. Bu çok önemli bir seçim” dedi.

SEÇİM YENİLEMESİ GELENEĞE DÖNÜŞMEMELİ

Seçimlerin yenilenmesinin bir uygulamaya dönüşmemesi için oy kullanmanın önemine işaret eden Adıgüzel, “Yoksa her kaybedenin, ‘ben güçlüyüm seçimin yenilenmesini istiyorum, YSK üzerinde etkiliyim, YSK’daki yargıçlara sözümü geçiriyorum, seçimin tekrarlanmasını istiyorum’ dediği bir geleneğe dönüşebilir. Bu da demokrasi açısından çok büyük bir yara olur” dedi.

SONUNA KADAR SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Adıgüzel şunları dile getirdi: “Seçmenlerin aklında soru işareti olmasın. CHP gece gündüz çalıştı. Sadece CHP sisteminde yaklaşık 100 bin görevli tanımlanmış durumda. Bunlar birebir görevlendirdiklerimiz. Ayrıca ittifak ortağımızın vermiş olduğu görevliler var. Gönüllüler var. Bunlarla birlikte yaklaşık 200 bin görevli sandık başında olacak.”

SİSTEMİMİZİ DEFALARCA TEST ETTİK

CHP’nin seçim günü sonuçları almak için kullandığı sistemi defalarca test ettiklerini belirten Adıgüzel, “En son testte yüzde 100 başarı sağlandı. Seçim günü çağrı merkezi günün ilk ışıkları ile çalışmaya başlayacak. Sandıklardaki tüm görevliler kontrol edilecek. Eksik durumunda hemen takviyeler yapılacak. Bir sandık bile boş bırakılmayacak. Her sandıkta en az bir görevlimiz olacak. Ama birçok sandıkta görevli sayımız 2-3 hatta 4 olacak” ifadelerini kullandı.

HIZLI DEĞİL DOĞRU SONUÇ AÇIKLAYACAĞIZ

Gazete Duvar’ın haberine göre Adıgüzel, “Hızlı değil doğru sonuç açıklayacağız. Anadolu Ajansı ile yarışıyor olmayacağız ama vatandaşın bilgilendirmesi noktasında adım adım açıklamalar yapacağız. YSK ile tüm sonuçları karşılaştırıyor olacağız. Tüm ıslak imzalı tutanakların toplanması gerektiği konusunda sandık görevlilerini uyarıyoruz. Tüm sandıkların ıslak imzalı tutanakları elimizde olacak” dedi.

İyi Partili Seymen: Sandık gerilimi ile iptal girişiminde bulunabilirler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder