22 Haziran 2019 Cumartesi

Mehmet Metiner: HDP, Öcalan’ı dinlemiyor

“Öcalan’ı “Serok/Başkan” olarak kabul eden HDP “Başkan Öcalan”ın sözlerini önemsemiyor bile. Öcalan’ın önerdiği politikanın tam tersini yapıyor Kandil ve HDP” diyen Metiner, Demirtaş’ın Öcalan’ın tersi bir politika izlediğini belirtti. Metiner’in yazısının ilgili bölümleri şöyle:

“… Kandil’de Öcalan’ın posteri önünde açıklama yapan yöneticiler Öcalan’ın dediklerinin tersini diyorlar. Öcalan’ı “Serok/Başkan” olarak kabul eden HDP “Başkan Öcalan”ın sözlerini önemsemiyor bile. Öcalan’ın önerdiği politikanın tam tersini yapıyor Kandil ve HDP. “Kürdistan’ın her yerine Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş, Öcalan’ın tam tersi politika izliyor. O yüzden Öcalan’ın önderliği için “sözde” dedim. Bir yanda Öcalan üzerinden yeni bir çözüm süreci başlatılsın istiyorlar öbür yanda Öcalan’ı kendi elleriyle önemsizleştirip İmralı’ya gömüyorlar.”

“… Öcalan’ın “tarafsızlık” çağrısına karşılık Kandil/HDP yönetiminin CHP adayında ısrarı Öcalan için verilen ölüm fermanı niteliğindedir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu kavga Öcalan ile Demirtaş arasındaki bir iktidar kavgasıdır.”

“… HDP’li Kürtler yıllar yılıdır “Serok/Başkan” olarak kabul ettikleri Öcalan’ı mı dinleyecekler yoksa Öcalan’a komplo kuran ve onu yaşayan bir ölüye dönüştüren Kandil/HDP yönetimini mi? Kanaatim o ki taban önemli oranda Öcalan’ı dinleyecektir. Her halükarda HDP içinde bundan sonra ciddi bir ayrışma ve tartışma yaşanacaktır. Öcalan CHP’ye karşı AK Parti’yi, AK Parti’ye karşı CHP’yi destekleyin çağrısında bulunmuyor. Tam tersine Kürtleri CHP’nin payandası kılmaya ve kendini de İmralı’ya gömmeye çalışan ABD projesine dikkat çekerek bu oyunu tarafsız kalarak bozmaya çağırıyor.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder