19 Haziran 2019 Çarşamba

Öykü Arin ve tüm lösemililer için çağrı: Kan örnekleri incelensin

İzmir’de geçen yılın Kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin için kampanya sürüyor. Sağlık Bakanlığının binlerce numuneyi hâlâ işleme koymamasına tepkiler artarken, bir yandan da Sağlık Bakanlığından yanıt bekleniyor.

‘100 BİNE YAKIN KAN ÖRNEĞİNİN İŞLENMEMİŞ OLMASI BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR’

İlik nakli bekleyen 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve diğer lösemili çocuklar için bağışlanan kan örneklerinin bir an önce incelenmesi için Sağlık Bakanlığına çağrı yapıldı. Açıklamada, “Öykü’müz ve tüm lösemi hastaları için geçen her dakika çok önemli. Söz konusu 100 bine yakın kan örneğinin işlenmemiş olması bizleri çok endişelendiriyor” denildi.

‘BAKANLIK UYUMA, YAŞASIN ÇOCUKLAR’

Yapılan açıklamaya sendikalar, odalar, siyasi parti tesilci ve üyelerinin yanı sıra İnsan Hakları Savunucusu Akın Birdal ve Sanatçı İlkay Akkaya katıldı. Kitle sık sık, “Donör ol umut ol” , “Dayanışma yaşatır numunene sahip çık“, “Bakanlık uyuma, yaşasın çocuklar” sloganları atarak 100 bine yakın kan öğreğinin istenmesini istedi.

‘TEK UMUT KALABİLİR’

Basın açıklamasını okuyan Öykü’nün dayısı Erbil Şen, Öykü’nün altı aylık tedavi süreci hakkında bilgi vererek, “Minik Öykü’ye annesi Eylem tarafından yapılan nakli başarısız oldu. Ardından babası Çağdaş tarafından naklin gerçekleştirildi. Eğer babadan yapılan nakil de başarılı olmaz ise Öykü için tek umut yabancı bir donör olacak” dedi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder