22 Haziran 2019 Cumartesi

HDP lideri Temelli: Kürtlere ‘defolun gidin’ diyen Erdoğan aklımızla alay ediyor

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Erdoğan’ın Kürtlere “Defolun gidin” dediğini hatırlatarak, “Aklımızla alay ediyor. Bir seçimde çıkıyor, bize diyor ki defolun gidin. Kürt kardeşlerim, ciğerparelerim diyor” dedi.

BOLD- Abdullah Öcalan’ın mektubu üzerinden Kürtlerin oylarına göz diken AKP’ye ve Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulunan Temelli, “Bize hakaret ediyor; teröristsiniz, dinsizsiniz diyor. Şimdi şirin gözükmek için akıllarına ne gelirse onu atıp tutmaya devam ediyorlar. Biz ne sizin ciğerpareniziz ne de Kürt kökenli kardeşiniz. Biz Kürdüz, bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız.”

ÖCALAN’I ANLAMIYORLAR ISRARLA ANLATACAĞIZ

Abdullah Öcalan’ın “seçimlerde tarafsız kalın” dediği iddia edilen mektubu hakkında da konuşan Temelli, “Sayın Öcalan’ın mektupları herkesle buluştu. Bunu herkes okuyor mu okuyor. Peki anlıyorlar mı? Hayır, daha o düzeye gelmediler. Ama onlara anlatacağız. Israrla Öcalan’ı anlatacağız” ifadelerini kullandı.

HDP’DE GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK, OMUZ OMUZAYIZ

Temelli, yandaş medya tarafından HDP içerisinde görüş ayrılığı olduğuna dair gündeme getirdiği iddialara da tepki gösterdi. Temelli “Diyorlar ki HDP’de farklı görüşler, ayrılıklar varmış. Bir aradayız, yan yanayız bizde ayrı gayrı yok. Bizde yan yana, omuz omuza barış ve demokrasi mücadelesi var” dedi.

DİRENE DİRENE TECRİDİ KIRDIK, BARIŞI DA GETİRECEĞİZ

HDP Milletvekili Leyla Güven’in PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağının kalkması amacıyla 200 gün açlık grevi yaptığını hatırlatan Temelli, şunları söyledi: “Leyla Güven tam 200 gün sesini bütün dünyaya duyurdu. Onunla beraber binlerce yoldaşımız, binlerce tutuklu cezaevlerinde direndi. Beyaz Tülbentli Anneler direndi ve sonunda bizler bu mutlak tecridi hep beraber kırdık. Dedik bu tecridi kırmadan Türkiye’de barışın ve demokrasinin yolu açılmaz. Direne direne tecridi kırdık. Şimdi yine direne direne bu faşizmi yıkacağız.”

23 HAZİRAN’DA SANDIKTAN DEMOKRASİYİ ÇIKARACAĞIZ

23 Haziran’da sandıktan barışı, demokrasiyi ve HDP’yi çıkaracaklarını belirten Temelli, “Her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa, her türlü şiddete, baskıya rağmen barış ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Seçimler var. Seçimler önemli. Yan yana geliyoruz, bu barış ve demokrasi mücadelemizle seçimlere gidiyoruz. O seçimlerde sandıklardan barışı, demokrasiyi ve HDP’yi çıkarıyoruz. O seçimler bizim gücümüzün toplumla buluştuğu seçimlerdir. Şimdi 23 Haziran seçimlerinde gücümüzü tüm topluma göstereceğiz. HDP’nin barış ve demokrasi mücadelesindeki gücünü herkese göstereceğiz” dedi.

HDP kararını açıkladı: İstanbul seçim stratejimizde değişiklik yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder