22 Haziran 2019 Cumartesi

İstanbul’a ‘demokrasi’ seferi

Türkiye, 17’si bağımsız 21 adayın yarıştığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine odaklandı. Yeni başkan için ülkenin dört bir yanından seçmen akını oldu. Almanya’nın Münih kentinden otobüs kaldırıldı.

BOLD – Bugün 10 milyon 560 bin 963 seçmen İstanbul’da oy kullanacak. Seçim, YSK’nin hukuksuz kararıyla mazbatasını iptal ettiği Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım arasında geçecek. Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel ve 17 bağımsız aday da seçimde yarışıyor. Seçim dolayısıyla vatandaşlar Türkiye’nin 81 kentinden İstanbul’a akın ediyor. Havalimanları ve otogarlarda yoğunluk yaşanıyor.

MÜNİH’TEN İSTANBUL’A ‘GENÇ’ DOPİNG

Almanya’da Türklerin yoğun yaşadığı kentlerden Münih’ten de İstanbul’a otobüs kaldırıldı. İstanbul’da seçmen kaydı bulunan ve çoğunluğu değişim programıyla Avrupa’ya giden gençler, vatandaşlık görevlerini yapmak için 30 saatten fazla yol geldi.

31 SANDIKTA OY KULLANILIYOR

Kent genelinde kurulacak 31 bin 124 sandıkta oy kullanacak olan 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 21 aday arasından tercihini yapacak. 31 Mart’takinden farklı olarak seçmene tek oy pusulası sunulacak. Oy verme işlemi saat 08.00’da başlayıp 17.00’da sona erecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder