19 Haziran 2019 Çarşamba

Moody’s Türk bankalarının notunu düşürdü: Hükümet halkın dövize erişimini daha da zorlaştıracak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 18 Türk bankasının kredi notunu düşürdü. Açıklamada mudilerin ani davranış değişikliğine dikkat çekildi.

BOLD – 18 Türk bankasının kredi notu, Moody’s Investors Service tarafından düşürüldü. Görünüm ise negatif olarak kalmaya devam etti.

Moody’s açıklamasında, “Not indirimi esas itibarıyla ülkenin dış kırılganlığının önemli derecede artarak bankaları, yatırımcı güveni ve mudi davranışındaki ani değişikliklere karşı daha fazla riske maruz bırakması,

Hükümetin mudilerin yabancı para erişiminin sınırlandırmasını da içerebilecek daha fazla uç önlem alması riskinin artması,

Faaliyet ortamının daha da bozularak bankaların ödeme gücü göstergelerinde zayıflamaya neden olmasını yansıtıyor” denildi.

Negatif görünümün ise “ülke notundaki negatif görünüme uyumu olarak sermaye kontrolü ihtimalinin daha da artması riskini yansıttığı” bildirildi.

Kuruluş, Türkiye’nin Makro Profili’ni “Zayıf-”den “Çok Zayıf+”ya indirdi.

Akbank, Şekerbank, Garanti Bankası ve Vakıflar Bankası’nın İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (İTMK) notunu da düşüren Moody’s, 14 Haziran’da Türkiye’nin ülke notunu Ba3’ten B1’e indirmiş, görünümü yine negatif bırakmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder