21 Haziran 2019 Cuma

Eski AKP’li vekil: “AİHM kamu görevlisine hakareti suç saymıyor”

AKP eski milletvekili Prof. Dr. Vahit Bıçak, Erdoğan’ın, “Valimizden özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez” sözlerini değerlendirdi. Bıçak, “AİHM kamu görevlisine hakareti suç saymıyor” dedi.

BOLD- CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne “it” dediği iddiası üzerine konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş için kullandığı ‘seçilse bile o koltukta oturaz’ tehdidine benzer cümleler kullandı.

AYM VEYA AİHM’DEN DÖNER

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Erdoğan’ın sözlerini AKP eski milletvekili Vahit Bıçak’a sordu. Bıçak’ın ifadelerine bugünkü köşesinde yer veren Sarıkaya, “Özetlersem Vahit Bıçak, böyle bir olayın mahkemeye taşınması halinde bir cezayla sonuçlanmasını beklemiyor, böyle olsa bile Anayasa Mahkemesi veya AİHM’den döneceğine inanıyor” dedi.

KADIN YOLCU TARTIŞMASI

Sarıkaya yazısında, “Bir süre önce İstanbul havaalanında bir kadın yolcu ile özel havayolu şirketi hostesi arasında yaşanan tartışma sonrası sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken ceza hukuku öğretim üyesi, Prof. Dr. Vahit Bıçak ile sohbet ettim. Bıçak, yolcu kadının sözlerinden dolayı ceza almasının Türk Ceza Kanunu ve AİHM içtihatlarına göre mümkün olmadığını belirtmiş, buna ilişkin kanun maddelerini de sıralamıştı” ifadelerini kulandı.

İNCİTEN DÜŞÜNCELER HER ÜLKEDE SUÇ DEĞİL

Sarıkaya yazısında şunları aktardı: “AK Parti eski milletvekili de olan Prof. Dr. Bıçak, önce Ordu VIP olayı üzerinden dün yapılan açıklamaları da takip ettiğini belirtti. Ordu VIP’te yaşananlara AİHM normları üzerinden yaklaşmak gerektiğini vurgulayıp ekledi: ‘İfade özgürlüğü, sadece onaylanan, incitici olmayan görüş ve bilgilerin açıklanması değil; aynı zamanda inciten, şok eden, rahatsızlık veren düşüncelerin açıklanmasını da içerir. Çoğulculuk, hoşgörü ve açık fikirlilik, demokratik toplumun gereğidir. Hakaret, her ülkede suç sayılan evrensel bir suç değildir. Alıngan, hoşgörü eksikliği olan birtakım ülkelerde suçtur’…”

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Milletin iradesiyle nerelere gelindiğini en iyi siz bilirsiniz!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder