27 Şubat 2020 Perşembe

9 yeni film gösterimde

Türkiye’deki sinemalarda bu hafta 4’ü yerli dokuz yapım gösterime girdi.

BOLD– Elizabeth Moss’un başrolde olduğu Görünmez Adam ve Serdar Akar imzalı Acı Kiraz haftanın dikkat çeken yapımları olarak öne çıkıyor. İşte 28 Şubat’ta gösterime giren filmler.

ACI KİRAZ

Kiraz yetiştiren bir çiftçiyi, sahtekar bir nakliyeciyi, insan kaçakçısı bir gangsteri, çaresiz göçmenleri izleyeceğiniz filmi Serdar Akar yönetiyor. Makedonya’nın Manastır şehrinde çekilen filmde Erdal Beşikçioğlu, Ertan Saban, Belçim Bilgin ve Bülent Şakrak rol alıyor.

GÖRÜNMEZ ADAM

H.G. Wells’in romanından uyarlanan filmde çok zengin ve manipülatif bir koca, evli olduğu zaman boyunca karısına eziyet eder. Adam intihar edip kalan servetini karısı Cecilia Kass’a bıraktığında başlar kabus. Kocasının ölmediğini, görünmez olmanın yolunu bularak kendisini taciz ettiğini söyleyen genç kadın deliliğe doğru sürüklenir. Elizabeth Moss, Storm Reid, Oliver Jackson-Cohen ve Aldis Hodge oyuncu kadrosunda.

GEÇERKEN UĞRADIM

Komedi türündeki film, ülkenin görülmesi gereken yerlerini görmek adına bir tatile çıkan Cavit ile ailesinin, Afyon’da Cavit’in askerlik arkadaşı Cemil’e uğramalarıyla başlarından geçenleri konu ediniyor. Selahattin Taşdöğen başrolde.

JEXI

Adam Devine’nin başrolde yer aldığı filmde, telefonunu elinde düşürmeyen Phil’in yeni aldığı çok akıllı ama ağzı çok bozuk Jexi isimli telefonla kurduğu absürt ilişki anlatılıyor.

KAPTAN PENGU VE ARKADAŞLARI: MANDALİNA’NIN GÜNLÜĞÜ

TRT Çocuk’ta yayınlanan Su Elçileri adlı çizgi diziden uyarlanan animasyon, küresel ısınma nedeniyle buzulların erimesi neticesinde kaybolan arkadaşları Putuk’u ararken türlü maceralara atılan Kaptan Pengu, Misket, Pelik ve Mandalina’nın hikâyesi anlatılıyor.

SONSUZLUK ÜZERİNE

Roy Andersson’a Venedik’te en iyi yönetmen ödülünü kazandıran film birbirini izleyen öyküleriyle Bin Bir Gece Masalları’nı hatırlatıyor. Hatta inancını kaybeden bir rahibe ve savaşı kaybettiğini anlayan Hitler’e bile rastlayabilirsiniz.

SEMUR 2: CİNLERİN BÜYÜSÜ

Dedesinden gelen bir mektubun peşine düşen Alesia’nın, geçmişinde yaşadığı olaylarla yeniden yüzleşmesini konu edinen filmi Burak Çelik yönetiyor.

KELLY ÇETESİNİN GERÇEK HİKAYESİ

1800’lerde yaşamış Ned Kelly kimileri için azılı bir suçlu, kimileri içinse Avustralyalı bir halk kahramanı. Yaptığı soygunlarla ve haydutluklarla Avusturalya’da efsane olan Ned Kelly’nin hayatını anlatan filmde Avustralyalı yönetmen Justin Kurzel yönetmen koltuğunda. Fİlmde Russel Crowe da rol alıyor.

L.O.L. SÜRPRİZ

L.O.L. Sürpriz, influencer Tahani ve Mykal-Michelle’in sinema maceralarını anlatıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder