29 Şubat 2020 Cumartesi

İnsan kaçakçısına serbest gazeteciye yasak: 4 gazeteciye gözaltı

İdlib saldırısı sonrası provokatif paylaşım yaptığı iddia edilen Alptekin Dursunoğlu ile Edirne’de sınırı geçmek isteyen mültecileri takip eden 3 gazeteci gözaltına alındı.

BOLD- İdlib saldırısı sonrası sosyal medya hesabından provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen gazeteci yazar Alptekin Dursunoğlu gözaltına alındı. Dursunoğlu gözaltına alındığını sosyal medya hesabından “Şu an gözaltına alınıyorum” notuyla takipçilerine paylaştı.

EDİRNE’DE DE 3 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Murat Bay ile Mezopotamya Ajansı muhabirleri İdris Sayılgan ve Naci Kaya’nın da haber takibi yapmak için gittikleri Edirne’de gözaltına alındıkları duyuruldu. Pazarkule ilçesinde çekim yaptıkları sırada gözaltına alınan Bay, Sayılgan ve Kaya, Edirne Merkez Jandarma Komutanlığına götürüldü. Dün saat 15.00’dan beri gözaltında tutulan Bay, Sayılgan ve Kaya’nın gözaltı gerekçesi ise “Yasaklı bölgede çekim yapmak” olduğu ifade edildi. Bay, Sayılgan ve Kaya’nın dışında başka gazetecilerin de gözaltında olduğu belirtildi.

DİSK’TEN TEPKİ

Edirne’de gazetecilerin gözaltına alınmasına DİSK tepki gösterdi. DİSK Basın-İş sosyal medyadan gazetecilerin gözaltına alınmasına böyle tepki gösterdi, ”İnsan kaçakçılığı serbest ama gazetecilik yapmak ‘suç’. İdris Sayılgan ve Naci Kaya gözaltında, Murat Bay ise kısa süreli gözaltına alındı.” dedi.

Şok Market depolarından gizli çekim görüntüleri

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder