28 Şubat 2020 Cuma

Perinçek’ten “devlet aklı devreye girmeli” çıkışı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’deki saldırı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye’nin çözümü Rusya ve İran’la aramak zorunda olduğunu öne sürerek, “Hiç bir kahve kabadayılığı bunu değiştirmiyor. Türkiye’nin devlet aklı devreye girmeli ve bu yanlıştan hızla dönülmeli” dedi.

BOLD – Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’deki 33 askerin şehit olduğu saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Perinçek, “Türkiye Suriye çözümünü Rusya ve İran’la aramak zorunda. Hiç bir kahve kabadayılığı bunu değiştirmiyor. Türkiye’nin devlet aklı devreye girmeli ve bu yanlıştan hızla dönülmeli” dedi.

SAVAŞA GİRMEK TÜRKİYE’Yİ TUZAĞA ÇEKER

Vatan Partisi lideri Perinçek, İdlib’teki saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye’ye karşı savaşa girmesinin Türkiye’yi tuzağa çekeceğini öne sürerek, Amerika ve İsrail’in istediğinin bu olduğunu savundu.

DEVLET AKLI DEVREYE GİRMELİ

Türkiye’nin müttefiklerinden kopmaması gerektiğini belirten Perinçek, “Dost kuvvetlerimizle bazı zamanlar anlaşmazlıklar olabiliyor ama devlet aklıyla sorunları çözmeliyiz. NATO’yu çekerek olmaz. Bu tuzaktır” dedi. Türkiye’nin Suriye çözümünü Rusya ve İran’la aramak zorunda olduğunu savunan Perinçek, “Hiç bir kahve kabadayılığı bunu değiştirmiyor. Türkiye’nin devlet aklı devreye girmeli ve bu yanlıştan hızla dönülmeli” dedi.

İRAN VE RUSYA’NIN DOSTLUĞUNA ZARAR VERECEK HAMLELERDEN KAÇINMALI

Türkiye’nin Rusya ve İran’la birlikte hareket etmesi gerektiğini savunan Perinçek, “Rusya’yı da İran’ı da Suriye’yi de doğru hamlelerle sağduyuya çekebiliriz. Dostluk karşılıklı uyarıları gerektirir. Batı Asya’daki dost ülkeleri dostluğa zarar verecek hamlelerden kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder