25 Şubat 2020 Salı

Barolar, hükumetin yargıya baskısını protesto için el feneriyle Yargıtay’a yürüyecek

İstanbul ve Ankara barolarının da olduğu 20’ye yakın baro 2 Mart günü hükumetin yargı üzerindeki baskısını protesto etmek, yargı bağımsızlığını aramak için cübbeleri ve el feneriyle Ankara Adliyesi’nden Yargıtay’a yürüyecek.

BOLD – İstanbul Barosu’nun çağrısıyla yargı bağımsızlığının geldiği noktayı protesto etmek isteyen çok sayıda baro ve avukat Ankara’daki yürüyüşe katılacak. İstanbul Barosu, 2 Mart Pazartesi günü Ankara Adliyesi’nden Yargıtay’a kadar yürüme kararı alarak tüm üyelerine çağrıda bulundu. 20 baro da yürüyüşe katılma kararı aldı.

İstanbul Barosu, yargı bağımsızlığını, hukuk devletini ve adil yargılamayı aramak ve yürütmenin yargıya müdahalesini kınamak için 2 Mart Pazartesi günü 13.00’de cübbeleriyle ve ellerinde fenerlerle Ankara Adliyesi’nden Yargıtay’a yürüme kararı aldı. İstanbul Barosu’nun bu çağrısına ilk etapta aralarında Muğla, Gaziantep, Ankara, Aydın barolarının da bulunduğu yaklaşık 20 baro destek verme kararı aldı. İstanbul Barosu yetkilileri yürüyüşe katılacak baroların sayısının daha da artacağını söyledi.

Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından avukatlara yürüyüşe katılım için çağrıda bulundu. Bozkurt, “2 Mart 2020 Pazartesi günü, saat 13.00’da Ankara Adliyesinden Yargıtay’a üzerlerimizde cübbelerimiz, ellerimizde fenerlerimizle yürüyoruz. Tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TARİHİN EN AĞIR YARGI KRİZİ

Önceki gün İzmir’de yapılan Ege, Akdeniz, Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısının ardından 25 baro 7 maddelik sonuç bildirgesinde, “yürütmenin yargıya doğrudan müdahalesinin kabul edilemez boyuta ulaştığı, HSK’nin tamamen siyasallaştığı” vurgulamıştı. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır yargı krizini yaşamaktadır. HSK, tamamen siyasileşmiş ve yürütmenin yargıçlar üzerindeki baskı mercii haline geldi” ifadesi kullanılmıştı.

 

Barolardan ortak bildiri: Tarihin en ağır yargı krizini yaşıyoruz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder