28 Şubat 2020 Cuma

Suriye’ye gönderilen Rus fırkateyni İstanbul Boğazı’ndan geçti

Rusya, Akdeniz’e iki fırkateyn gönderdiğini açıkladı. Açıklamanın Türkiye’nin Suriye’de 33 şehit verdiğini açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

BOLD – Brüksel’de NATO ülkeleri Türkiye’nin talebi üzerine İdlib için toplanırken, Interfax Haber Ajansı Rusya’nın, üzerinde seyir füzeleri bulunan “Amiral Makarov” ve “Amiral Grigoroviç” adlı iki fırkateyni Suriye kıyılarına gönderdiğini duyurdu.

Rus Karadeniz Filosu sözcüsü Aleksey Rulyov, filoya bağlı iki fırkateynin İstanbul ve Çanakkale boğazlarından planlı geçiş yaparak Akdeniz’e gönderildiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’deki çatışmanın ardından yaptığı açıklamada, “Rus savaş uçakları Türk birliklerin bulunduğu yere hava saldırısı düzenlemedi” ifadelerini kullanmıştı.

GEMİLER İSTANBUL BOĞAZINDAN GEÇTİ

Rus Donanması’nın açıklamasından saatler sonra bu sabah saatlerinde Admiral Makarov isimli Rus fırkateyni İstanbul Boğazı’ndan geçerken görüntülendi.

Rus donanmasının Karadeniz’deki gemilerinden biri olan Admiral Makarov 2018’de kullanılmaya başladı.

124 metre uzunluğundaki ve maksimum 4.035 ton ağırlığa çıkan gemi saatte 56 kilometre hıza çıkabiliyor. Üzerinde helikopter için bir iniş noktası ve bir hangar bulunan fırkateynin üzerinde bir adet 100 mm’lik A-190 donanma topu, 8 adet Kalibr, Oniks ve Zircon füzelerle uyumlu batarya, 2 adet torpido ve 1 adet füze bulunuyor.

“İDLİB’TE KAPSAMLI OPERASYON KÖTÜ SONUÇLANIR”

Bu arada Rus Interfax Haber Ajansı’na konuşan Rus Parlamentosu’nun üst kanadı Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Birinci Yardımcısı Vladimir Dzhabarov, Türkiye’nin İdlib’te düzenleyeceği kapsamlı bir operasyonun Ankara açısından kötü şekilde sonuçlanacağını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Uçaklarımız Türk askerinin vurulduğu operasyonda yer almadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder