28 Şubat 2020 Cuma

Saray’dan yeni açıklama: Uluslararası toplum, uçuşa yasak bölge oluşturmak için harekete geçmeli

İdlib’de 33 şehit verilen saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, uluslararası toplumun sivilleri korumak ve uçuşa yasak bölge oluşturmak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

BOLD – İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib’de 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği hava saldırısı sonrası bu sabah yeni bir açıklama yaptı.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun sivilleri korumak ve uçuşa yasak bölge oluşturmak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Altun, “Astana sürecinin garantörleri olan Rusya ve İran, İdlib’de şiddetin ve çatışmaların azaltılmasına yönelik taahhütlerini yerine getirmemeleri halinde, itibarlarını kaybedeceklerdir” dedi.

“YAVAŞÇA BİR SOYKIRIM YAPILIYOR”

Altun açıklamasında ayrıca İdlib’de milyonlarca sivilin aylardır bombalandığını; altyapının, okulların, hastanelerin rejim tarafından sistematik olarak hedef alındığını belirtti.

İletişim Başkanı, “Gözlerimizin önünde yavaşça bir soykırım yapılıyor. Vicdanlı ve onurlu olanlar seslerini yükseltmeli!” dedi.

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder