26 Şubat 2020 Çarşamba

Malatya’da 5.0 şiddetinde korkutan deprem! Halk geceyi sokakta geçirdi

Malatya Pütürge merkezli 5.0 şiddetindeki saat 02.03’de gerçekleşen deprem şehirde korkuya neden oldu. Çevre illerden de hissedilen deprem yüzünden vatandaşlar sokakta sabahladı.

BOLD– Elazığ Sivrice merkezli 6.8’lik depremle sarsılan Malatya dün gece bir kez daha sallandı. Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Pütürge ilçesi merkezli, saat 02:03’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından AFAD depremin büyüklüğünü 4.9 olarak geçti. Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini 10.0 km olarak açıkladı

ELAZIĞ’DA 6 YARALI

Sarsıntının şiddetinden evlerini terk eden halk geceyi dondurucu soğukta sokakta ve parklarda geçirdi. Depremle ilgili Malatya Valisi Aydın Baruş olumsuz bir durum olmadığını bildirdi. Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da “Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi. Deprem Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Elazığ ve Diyarbakır’da da hissedildi.

Öte yandan depremin hissedildiği Elazığ’da balkondan atlayan 4 kişi ile panik atak geçiren 2 kişinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Barolar, hükumetin yargıya baskısını protesto için el feneriyle Yargıtay’a yürüyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder