28 Şubat 2020 Cuma

İdlib’in faturası ağırlaşıyor: Bir ayda 53 şehit

İdlib’te Mehmetçik’e yönelik Rus ve rejim güçlerinin saldırıları devam ediyor. Rusya ve rejim güçlerinin saldırıları sonucu son bir ay içerisinde İdlib’te 53 Türk askeri şehit oldu.

BOLD – Esed güçlerinin Rusya’nın da desteğini alarak İdlib’e yönelik hava ve karadan yaptığı saldırılarda son bir ayda 53 Türk askeri şehit düştü.

İDLİB’E YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Türkiye’nin İdlib’te bulunmasının faturası her geçen gün artıyor. Suriye’de Rusya’nın desteğini alan Beşar Esad rejiminin Türkiye destekli muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e yönelik saldırılarını artırmasından bu yana bölgeden üst üste şehit haberleri gelmeye başladı. Türkiye geçen aydan bu yana İdlib’te 53 şehit verdi.

TÜRKİYE TAKVİYE GÜÇLER GÖNDERİYOR

Suriye ordusunun İdlib’in güneyine yönelik saldırıları, Türkiye’nin Astana görüşmeleri kapsamında kurduğu gözlem noktalarının kuşatma altına kalmasına yol açtı. Bunun üzerine harekete geçen Türkiye, bölgeye takviye güçler göndermeye başladı. Bölgede gözlem noktalarına giden Türk Silahlı Kuvvetleri konvoylarına saldırılar düzenlendi.

ÜST ÜSTE ŞEHİT HABERLERİ GELİYOR

Türkiye ile Rusya arasında son haftalarda ciddi krize dönüşen İdlib’den peş peşe şehit haberleri geliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün öğle saatlerinde İdlib’de üç Mehmetçiğin şehit düştüğünü duyurmasının ardından akşam saatlerinde de 33 Mehmetçik’in şehit olduğu haberi geldi. Son 33 şehitle birlikte geçen aydan beri İdlib’te şehit olan Türk askeri sayısı 53’e yükseldi.

 

İdlib’te acı tablo TSK’ya saldırı 33 asker şehit!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder