26 Şubat 2020 Çarşamba

RTÜK’ten koronavirüs için yazılı sansür talebi

RTÜK’ten televizyon kanallarına gönderilen yazıda, koronavirüse ilişkin yayınlanacak tartışma programlarına çağrılacak konuklar için Sağlık Bakanlığıyla irtibata geçilmesini istendi.

BOLD – Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu imzalı yazıda, televizyon programlarına katılan yada konuya ilişkin konuşmak üzere telefonla bağlanan bazı konukların sarf ettiği yorumların halkı bilgilendirmeden çok korku ve endişeye sevk ettiği öne sürüldü.

BAKANLIK YADA RTÜK İLE İRTİBATA GEÇİN

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarının tespitiyle, yapılan yanlış yorumlarla halkın haber alma özgürlüğü amacından uzaklaşıldığının iddia edildiği yazıda, kanaların uzman olarak görüşlerine başvuracakları kişiler için Sağlık Bakanlığı Basın Ve Halkla İlişkiler Bölümüyle ve RTÜK çalışanı Hülya Köksal ile irtibata geçilmesi istendi.

RTÜK MÜEYYİDE UYGULAYACAK

Ayrıca RTÜK’ten kanallara gönderilen yazıda, konuk olarak alınan uzmanların beyan ettikleri görüşleri sonrası, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kanallara müeyyide uygulanabileceği de belirtildi. İşte o yazı;

Gaziantep’te Suriyeli genç yoldan geçen otomobilin altına böyle atladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder