26 Şubat 2020 Çarşamba

Corona virüsü eğlence sektörünü de vurdu

Pandemik bir krize dönüşmesi artık an meselesi olan Corona virüsten gösteri dünyası da nasibini aldı.

BOLD Çin başta olmak üzere birçok ülkede festivaller, film çekimleri ya da defileler iptal edildi. İşte Corono virüs salgını sebebiyle ertelenen bazı sanat ve gösteri etkinlikleri.

GÖREVİMİZ TEHLİKE 7 ÇEKİMLERİ DURDURULDU

Başrolünde Tom Cruise’un yer aldığı Görevimiz Tehlike serisinin 7. filminin İtalya’da devam eden çekimleri Corona salgının İtalya’ya da sıçraması üzerine durduruldu. Çekimlere devam edilip edilmeyeceği 1 Mart’ta yeniden değerlendirilecek. Bilindiği üzere İtalya’da 322 kişiye ulaşan vakalarda şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti.

MİLYAR DOLARLIK GİŞE KAYBI VE JAMES BOND

25. Bond yapımı “No Time To Die” filminin Çin’de yapılacak galası iptal edildi. Hasar yalnız bununla da sınırlı değil. Çin’de insanlar evlerinden çıkmaya korktuğu için sinema salonları ve tema parkları kapandı. Birçok yüksek bütçeli yapımın gösterimi ertelendi. Bazı filmlerin çekimleri belirsiz bir tarihe bırakıldı. Bu durum sadece Çin’le sınırlı kalmadığı için, oluşan gişe kaybının 1 milyar doları aştığı tahmin ediliyor.

Moda devi Armani boş salonda defile yaptı.


BOŞ SALONLARDA YAPILAN TANITIM VE DEFİLELER

Virüsün İtalya’ya sıçraması üzerine Venedik Karnavalı’nın iptal edilmesinin ardından dünyaca ünlü moda devi Armani de Milano Moda Haftası kapsamındaki defilesini ilk kez boş bir salonda yapmayı tercih etti. Daha önce ünlü K-Pop grubu BTS de yeni albümünün tanıtımını boş bir salondan yaparak hayranlarına tedbirli olmaları çağrısında bulunmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder