29 Şubat 2020 Cumartesi

Yunanistan 4 bin sığınmacının durdurulduğunu açıkladı

Erdoğan’ın sığınmacıların durdurulmayacağını açıklamasının ardından geçen iki günde Yunanistan, 4 bin sığınmacının durdurulduğunu belirtti. Atina, sınır ihlallerine göz yumulmayacağını kaydetti.

BOLD – Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılara engel olmazken Yunanistan önlemlerini artırdı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Hükumet Sözcüsü Stelios Petsas, Yunanistan’ın dünden bu yana “organize, kitlesel ve yasa dışı sınır ihlali ile karşı karşıya kaldığını” belirtti. Sınırı yasa dışı yollara geçmeye çalışan 4 bin kişinin durdurulduğunu ifade etti. Yunanistan sınırına girmeyi başaran 66 sığınmacının ise gözaltına alındığını açıkladı.

Yunanistan sınırlarının Avrupa Birliği (AB) sınırları olduğuna dikkat çeken Yunan hükumeti, Ege denizi üzerinden geçişleri engellemek için de birtakım önlemler aldığını duyurdu. Yunanistan’ın AB sınırlarını koruma konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Sözcü Petsas, deniz kontrollerini yoğunlaştırmak için sahil güvenlik ve donanmaya 50’den fazla gemi takviyesi yapıldığını kaydetti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada Avrupa’yı mülteci anlaşmasına uymamakla suçladı. “Cuma günü 18 bin göçmen kapıları zorlayarak geçti. Kapıları kapatmayacağız” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder