6 Mayıs 2020 Çarşamba

“AVM’lerin açılması için 1-2 hafta beklense iyi olurdu”

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Okyay, AVM’lerin 11 Mayıs’ta açılması kararına şaşırdıklarını belirtti: “Konuya 19 Mayıs sonrası masaya yatırırız diye bakıyorduk; 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu.”

BOLD – İktidarın alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararı kimi uzmanları şaşırttı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın köşesine taşıdığına göre kararın kendilerini de şaşırttığını kaydetti.

HER ŞEY OLMUŞ BİTMİŞ DAVRANIŞI SERGİLENİYOR RİSKLİ SONUÇLARI OLUR

Prof. Dr. Okyay, kararla ilgili “Biz daha çok 19 Mayıs sonrası konuyu masaya yatırırız diye bakıyorduk; 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu” dedi. Son dönem salgın tükenmeye yüz tutmuş, her şey olmuş bitmiş gibi bir davranış sergilendiğini, bunun riskli sonuçlar doğurma ihtimalinin bulunduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Pınar Okyay

İYİ KONTROL VE PLANLAMA GEREKİR HENÜZ ÇALIŞIYORUZ

Önemsedikleri kesimin AVM’den daha çok küçük esnaf olduğunu söyleyen Oktay, maske takmanın kaçınılmazlığına dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Önce mahalle bazında, cadde mağazalarda kalınsa iyi olurdu. Henüz nasıl bir yöntem uygulanacağını bilmiyoruz. Çünkü her AVM’nin klima yapısı hakkında da bilgi sahibi olunması gerekir. Bazıları dikey, bazıları yatay. Bazılarının filtre sistemleri farklı. Bunun için makine mühendisleri ile de çalışmamız gerekir. Ortak kullanım için büyük alan hesapları da yapılmalı. Giriş çıkış kontrolü, maske dağıtımı, çevrenin dezenfekte edilmesi, bunların iyi kontrol edilmesi ve planlanması gerekir. Henüz çalışıyoruz.”

THY, iç hat seferlerine bayram sonrası başlayacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder